Subota, 29 lipnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Dvostrukim pljeskom nagrađen nastup Češke besede OL u Dardi

Plesače i glazbenike Češke besede općine Lipovljani mnoge manifestacije žele vidjeti u svom programu. Nakon nastupa na smotrama u Paklenici i Križu, Češka beseda OL nastupila je u Dardi. U programu uz Dan općine Darda, koji se slavi na blagdan sv. Ivan Krstitelja, u subotu, 22. lipnja održana je 15. međunarodna smotra folklora nacionalnih manjina ”Darda 2024”.

         Organizatori smotre su SKD Prosvjeta, pododbor Darda i Općina Darda, a na jubilarnoj smotri nastupilo je 6 društava, kao predstavnici svojih nacionalnih manjina. Nakon kratkog otvorenja smotre, folklorni program su započeli najmlađi folkloraši SKD Prosvjete, Pododbor Jagodnjak.

         Mađarskim plesovima, potom se predstavilo Mađarsko kulturno društvo Darda, a nakon njih dvostruki pljesak dobili su plesači i glazbenici Češke besede općine Lipovljani, za nastup na pozornici u Dardi. Uz glazbeni sastav, otplesali su tri plesa i razveselili posjetitelje smotre.

         Na 15. smotri još su nastupili: Bošnjačko kulturno umjetničko društvo ”Ljiljan” iz Rajeva Sela, Matica slovačka Ilok, KUD Joakim Hardi iz Petrovaca kod Vukovara.

         Svim društvima uručene su Zahvalnice, a potom je organizirano zajedničko druženje svih folkloraša i dogovaranje novih nastupa.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content