• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DVD Kraljeva Velika održalo redovnu godišnju Skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljeva Velika duge je i bogate vatrogasne prošlosti. U svom članstvu broji preko170 članova, od kojih je gotovo polovica s pravom glasa. U subotu, 18. veljače održali su u Društvenom domu u Kraljevoj Velikoj redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj su zaokružili rad u prošloj godini.

        U protekloj godini, vatrogasci DVD-a Kraljeva Velika, na sreću, nisu imali zahtjevnijih intervencija, a najviše su radili na osposobljavanju, uvježbavanju i natjecanju ekipa djece i vatrogasne mladeži. Redovno su servisirali navalno vatrogasno vozilo, a pribavili su i dio vatrogasne opreme. Sudjelovali su i na ‘Vatrogasnom izazovu’ u okviru Lipovljanskih susreta, a krajem listopada su svečano obilježili 90. godišnjicu društva.

        Nakon prihvaćanja izvješća o radu u prošloj godini i planova radu u ovoj godini, dodijeljena su uvjerenja o položenim ispitima za članstvo u vatrogastvu.   Uvjerenja je članovima DVD-a Kraljeva Velika uručila Dijana Vanjek, zapovjednica VZO Lipovljani.

        Rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljeva Velika pohvalio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio je svim vatrogascima za uloženi dobrovoljni rad i nesebičnu pomoć prilikom intervencija. Posebno je čestitao na ostvarenim rezultatima ekipama vatrogasnog podmlatka DVD-a Kraljeva Velika u prošloj godini. Tom prilikom zahvalio se Vladi Mošunjcu, koji vrijedno i uporno radi s najmlađim vatrogascima Kraljeve Velike.

Također, načelnik je naglasio kako Općina iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava za program zaštite i spašavanja, posebno za opremu i redovan rad.

Skupštini je prisustvovao i Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ, koji je govorio o novom zakonu o vatrogastvu, financijskim prilikama, te čestitao na radu članovima DVD-a Kraljeva Velika.    

        Zahvalom za dobru suradnju, Općini Lipovljani i Vatrogasnoj zajednici općine Lipovljani, završena je redovna godišnja Skupština DVD-a Kraljeva Velika.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content