• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Krivaju održano veselo i zabavno Rokovo

Blagdan sv. Roka u Krivaju, i ove je godine obilježen zanimljivim cjelodnevnim programom, koji je završio zabavom i feštom na otvorenom. Raznovrstan program i zajedničko druženje pripremili su članovi Mjesnog odbora Krivaj, uz potporu Općine Lipovljani i Turističke zajednice općine Lipovljani, koje su i financijski potpomogli održavanje ”Rokova u Krivaju”.

        Program ”Rokova” započeo je u petak, 16. kolovoza u jutarnjim satima sviranjem budnice kroz Krivaj. Razne koračnice i svečane pjesme svirali su, kao i dosadašnjih godina, članovi Puhačkog orkestra Češke besede Međurić.

Kod kapelice posvećene sv. Roku, potom je održano misno slavlje, koje je za vjernike iz Krivaja, ali i njihove goste, služio velečasni Tomislav Pavlović, trenutni župnik u župi Lipovljani. Veći dio programa ”Rokovo u Krivaju” pratio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

U popodnevnim satima započelo je okupljanje ostalih učesnika kirvaja u Krivaju. Prvo je krenulo kartanje belota. Okupilo se 20-tak parova, koji su cijelo popodne i večer kartali i razigravali da bi se došlo do pobjedničkog para.

Ovogodišnja novost u Krivaju bila je utrka traktorskih kosilica. Najbrža tri kruga, na svojoj traktorskoj prikolici odvozio je Mladen Jancetić. Drugi je bio Tomislav Lacko, a treći Josip Čeina. Organizatori su im dodijelili pehare za uspješnu vožnju.

Održana je i revija, te defile vožnja kroz Krivaj, starih, odnosno starovječnih vozila. Za najljepši automobil nagrađen je Josip Žilka, za najljepši motor Drago Viboh, a za najstarije vozilo Banko Prebežac.

Najsvestraniji posjetitelji vozili su i alku u tačkama. Uz dosta zabave i smijeha, pobijedila je ekipa Krivajčanska sila. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mata Pijanac, a treće ekipa Dinamo Melbourne.  

U predveče na Rokovo startalo je i natjecanje u ljudskom stolnom nogometu, koje je potrajalo do 22 sata. Vrlo velika gledanost je i dalje u tom zanimljivom natjecanju, a pobijedila je ekipa ‘Labudovi s Pakre’ . U finalu je izgubila i osvojila 2. mjesto ekipa Vodka Juniors, a treće mjesto je osvojila ekipa ‘Štefovi dečki’ .

Za sve natjecatelje, ali i posjetitelje kirvaja u Krivaju pripremljen je i gulaš, koji je odlično pripremio Jaroslav Makal. Rokovo je završilo odličnom zabavom na kojoj je posjetitelje zabavljao Prima band, uz koji su neki i zaplesali, a neki samo feštali u zajedništvu s ekipom.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Popularni “Spačeki” svratili u centar Lipovljana

Od petka, 20. rujna, do nedjelje, 22. rujna, po peti puta organizirana je međunarodna manifestacija ”2cv Three Rivers Raid 2024.”. To je u biti bila, ekipna avanturističko-turistička vožnja Spačekima, a odvijala se na području Sisačko-moslavačke županije, uz njezine tri rijeke: Savu, Pakru i Lonju. Drugog dana manifestacije, karavana spačeka posjetila je i centar Lipovljana.

Skip to content