Subota, 29 lipnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Dječja predstava i radionice za najmlađe na ”Ljetu za pet” u Lipovljanima

Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani pripremila je ovogodišnje ”Ljeto za pet”, za najmlađe sumještane, u petak, 21. lipnja u popodnevnim i večernjim satima. Na likovnu radionicu i radionicu izrade zmajeva odazvalo se 30-tak djece sa svojim roditeljima, koji su također aktivno sudjelovali u radionicama.

U parku, na otvorenom likovnu radionicu vodila je Štefica Vuković iz Novske, koja je zaljubljenicima u kist i boje pomagala da nacrtaju baš ono što žele. Članovi udruge Zmajoljupci pomagali su U izraditi zmajeva, koji su nakon Izrezivanja, crtanja i lijepljenja, jurili po lipovljanksom parku. Od izraditelja zmajeva doznalo se da osim zmajeva koji rigaju vatru na nepoznate, ima i zaljubljenih zmajeva koji šire ljubav, a ne strah.

U hladu ispod kestenja, ”Ljeto za pet” osim velikog broja likovnih radova i izrađenih zmajeva, najmlađim generacijama dovelo je i kazališnu predstavu ”Šarenog svijeta” Ivice Kolmara. Ove večeri, zajedno s bananama u pidžami, klokanima i crnim ovčicama putovalo se po Hrvatskoj. Putovalo u vlakiću kojeg je vodila crna ovčica Vikor.

Kao i prijašnjih godina, svi sudionici ”Ljeta za pet”, nakon višesatne igre i zabave, počašćeni su sladoledom Slastičarnice ”Korzo” iz Lipovljana. Narodna knjižnica i čitaonica u organizaciji ”Ljeta za pet” imala je financijsku potporu Turističke zajednice općine Lipovljani, ali i samo Općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content