• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi Češke besede općine Lipovljani održali izbornu godišnju Skupštinu

Češka beseda općine Lipovljani održala je u nedjelju, 27. lipnja redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su prihvaćena izvješća o radu i djelovanju Češke besede za 2020. godinu, ali i za 2019. godinu, jer zbog pandemije koronavirusa i nemogućnosti rada i masovnijeg okupljanja, godišnja Skupština za 2019. godinu nije održana. Ova godišnja Skupština bila je ujedno i izborna Skupština, a njezin rad pratili su Ana-Maria Štruml-Tuček, predsjednica Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, te Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         Izbornu Skupštinu vodila je Dana Stakor, voditeljica plesne skupine pri Češkoj besedi, koja je u ime Vjere Ožoga, dopredsjednice Češke besede općine Lipovljani, pročitala izvješća o radu u 2020. i 2019. godini.

         -Češka beseda općine Lipovljani broji 162 člana, a aktivnih je oko 60 članova. U Besedi djeluje 5 skupina na očuvanju i prikazivanju kulturno-umjetničke baštine. Naše skupine u 2019. godini izvele su 30 nastupa u Hrvatskoj i jedan nastup u susjednoj BiH. U 2020. godini, zbog epidemije covid-19 izveli smo samo 4 nastupa – moglo se čuti u izvješću o radu Češke besede općine Lipovljani.

         Financijska izvješća o poslovanju Češke besede na Skupštini je izložio blagajnik Branko Chour. U 2019. godini ukupni prihod ostvarili su u iznosu od 74.293 kune, a ukupni rashodi bili su im 73.700 kuna. U 2020. godini ukupni prihod bio im je 84.000 kuna, a ukupni rashodi 75.000 kuna. Plan za 2021. godinu je ostvariti ukupni prihod od 88.800 kuna, a za 2022. godinu 77.000 kuna.

         Bez rasprave usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju ove udruge, te prijedlog delegati za Skupštinu Saveza Čeha u RH. Lipovljansku Besedu predstavljat će Vjera Ožoga, Slavko Kupski i Franjo Hojka.

         Kako je ovo bila i izborna Skupština, usvojena je lista kandidata za Upravni i Nadzorni odbor. Upravni odbor čini 12 članova: Branko Chour, Violeta Debeljak, Ivan Doležal, Franjo Hojka, Slavko Kupski, Miroslav Lovčanin, Vjera Ožoga, Kristina Savić – Rosy,  Marija Uhitil, Željka Uhitil, Nikola Zeman i Ana Androšević-Repinc (pričuvni kandidat).

         U Nadzorni odbor Besede izabrani su: Vojta Bursik, Mirko Knjižek, Željko Plemenik i Dražen Herceg (pričuvni kandidat). Na zasebnom  sastanku, članovi Nadzornog i Upravnog odbora izabrat će predsjednika i tajnika udruge. Prema nekim informacijama promjena na čelu udruge neće biti.

         Kratkim obraćanjem, rad Češke besede općine Lipovljani pohvalili su i podržali Ana-Maria Štruml-Tuček, predsjednica Saveza Čeha u RH i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je naglasio da će rad Besede financijski podržati kao i do sada.

         Izborna Skupština završila je nastupom folklorne i glazbene skupine, te nastupom članova Češke besede iz Garešnice.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content