• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi Češke besede iz Lipovljana nastupili na ”Dožinkama” u Kaptolu

Češka beseda općine Lipovljani sudjelovala je na ”Dožinkama”, cjelodnevnoj i najvećoj ovogodišnjoj manifestaciji Saveza Čeha u Hrvatskoj. Žetvene svečanosti kod Čeha, ove su godine održane u Kaptolu kod Požege, u subotu, 15. srpnja, a sudjelovalo je, u raznim programima, gotovo 30 Čeških beseda iz Hrvatske.

         Članice i članovi Češke besede općine Lipovljani predstavili su se vrlo lijepim i raznovrsnim štandom, kojeg su hvalili i posjetitelji ”Dožinki”. Plesna skupina ČB općine Lipovljani sudjelovala je u dugom i zamornom mimohodu ulicama Kaptola, uz veliku vrućinu i sparno vrijeme. Tijekom mimohoda, plesna skupina izvela je i kraći nastup u centru Kaptola. Plesna skupina iz Lipovljana, u mimohodu je išla u grupi s članovima Čeških beseda iz Međurića, Siska, Dubrave kod Vrbovca i Zagreba.

         Nakon mimohoda, žetvene svečanosti su završile večernjim, 3-satnim nastupom svih Beseda, a na tom dijelu ”Dožinki”, plesna skupina ČB općine Lipovljani, izvela je dva plesa, uz pratnju svojih članova glazbene skupine.

         Ove godine ”Dožinke” je pratio i veleposlanik Češke Republike u Hrvatskoj, Milan Hovorka sa suprugom, Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češke i slovačku manjinu u Saboru, Ana Maria Štruml Tuček, predsjednica Saveza Čeha u Hrvatskoj, i mnogi drugi dužnosnici i gosti Kaptola, u kojem je Češka beseda općine Lipovljani ima vrlo zapažen nastup.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content