• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi bratskog društva iz Slovenije cijeli vikend radili u Lipovljanima na otklanjanju šteta olujnog nevremena

Tijekom vikenda, u subotu, 22. i nedjelju, 23. srpnja, 5 članova slovenskog Prostovoljnog gasilskog društva iz Bizovika kod Ljubljane, pomagalo je članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipovljani, na otklanjanju šteta nastalih tijekom olujnog nevremena, u srijedu, 19. srpnja.

         Zajedno s članovima DVD-a Lipovljani, članovi bratskog društva iz Bizovika, najviše su radili na otklanjanju srušenog ili izvaljanog drveća tijekom olujnog vjetra na obiteljskim imanjima. Radili su i na skidanju oštećenih dimnjaka i čišćenju krovova objekata s kojih je olujni vjetar skinuo crijepove, pa su ponovo crijepom pokrivali oštećene dijelove krovova obiteljskih kuća.

         -Kad se dogodilo olujno nevrijeme, čuli smo se sa Dijanom Vanjek, zapovjednicom DVD-a Lipovljani, i kad smo dobili odobrenje da možemo doći, za dva sata smo se spremili i odmah došli u Lipovljane, u subotu, 22. srpnja. Uključili smo se u ekipe vatrogasaca koje rade na uklanjanju drveća i pokrivanju krovova, i pomogli smo koliko smo mogli – rekao je na odlasku Rok Mustar, zapovjednik PGD Bizovika, koji je vodio 5-točlanu ekipu iz Bizovika na pružanju pomoći u Lipovljanima.

         Zbog obveza na radnim mjestima, vatrogasna ekipa iz Bizovika, vratila se je kući u nedjelju, 23. srpnja, kasno navečer. Na odlasku, zapovjednica Dijana Vanjek, uz zahvalu za dolazak, prijateljima iz Slovenije poklonila je majice i kape DVD-a Lipovljani. Dvodnevnu pomoć u otklanjanju posljedica olujnog nevremena iz PGD Bizovika pružili su njihovi članovi: Ciril Bricelj, Tina Hlebš, Peter Pogačar, Anže Hlebš i Rok Muster, kao zapovjednik ove ekipe i PGD Bizovika.

         U nesreći se pokažu prijatelji, kaže poslovica, a ovaj dolazak vatrogasaca iz Slovenije, na otklanjanje posljedica olujnog nevremena, samo je nastavak gotovo 50-togodišnje bratske suradnje između članova PGD Bizovik i DVD-a Lipovljani. Započela je 80-tih godina prošlog stoljeća uzajamnim posjetima na Skupštinama i vatrogasnim obljetnicama, nastavila zajedničkim sudjelovanjem na raznim vatrogasnim natjecanjima, a sada zapečatila i pružanjem dvodnevne pomoći na popravljanju pričinjenih šteta.

         -Hvala vam prijatelji što ste došli i pomagali nam – čulo se od lipoljanskih vatrogasaca, u ime svih stradalih, na odlasku vatrogasne ekipe iz Bizovika svojim domovima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content