Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Češka beseda općine Lipovljani nastupila na prvoj ”Kriškoj parti” u Križu

Nakon nastupa na međunarodnoj smotri folklora u Paklenici, plesna i glazbena skupina Češke besede općine Lipovljani, nastupila je, u subotu, 8. lipnja na, po prvi puta organiziranoj, folklornoj manifestaciji ”Kriška parta”. Članovi Češke besede OL, u Križu su nastupili u zajedničkom programu s još 7 folklornih društava.

         ”Kriška parta” organizirana je po prvi puta, s ciljem da se u Križu, u okviru vikenda folklora, a povodom 140 godina kulture u Križu, predstave raznovrsna folklorna društva. Organizator folklorne priredbe je Kulturno umjetničko društvo ”Graničar” iz Križa, a pjesmama i plesovima Moslavine, domaćini su i otvorili ”Krišku partu”.

         Na pozornici na otvorenom, potom su u Križu nastupili još članovi folklornog ansambla SKD Prosvjeta, pododbor Garešnica, Albansko kulturno društvo Shkendija iz Zagreba, pjevačka skupina Matice Slovačke iz Međurića, plesači Bošnjačkog kulturno umjetničkog društva NUR iz Siska, a zatim plesači i glazbenici Češke besede općine Lipovljani. Oni su se predstavili s tri koreografije, u pratnji svoje glazbene skupine.

         Do kraja folklornog programa, u Križu su još nastupili plesači Zajednice Mađara grada Bjelovara, te pjevači i plesači KUD-a Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca. Po završetku folklornih nastupa, Ivana Pavelić, predsjednica KUD-a Graničar iz Križa, podijelila je prigodne Zahvalnice. U ime Češke besede općine Lipovljani, Zahvalnicu je primila Tina Bukovski, voditeljica plesne skupine. Nastup u Križu pratili su Ivan Doležal, tajnik i Vjera Ožoga, predsjednica Češke besede općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u lipnju

Gradsko društvo Crvenog križa Novska i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba pozivaju Vas na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će

Skip to content