• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Češka beseda općine Lipovljani nastupila na međunarodnoj smotri folklora

Češka beseda općine Lipovljani gostovala je u subotu, 18. svibnja u Paklenici, na međunarodnoj smotri folklora. Sa dva češka plesa predstavila se prisutnim gledateljima, uz još 10 kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

         Međunarodnu smotru folklora, kao obilježavanje blagdana Gospe Fatimske u Paklenici, otvorili su domaćini, KUD Paklenica sa plesovima Posavine. Potom su nastupila kulturno umjetnička društva iz Selišta Kostajničkog, Bosanske Krupe, Novske, Suze, općina Kneževi Vinogradi, Buzeta, Barilovića, Kozarske (Bosanske) Dubice, Lipovljana, Drvara i Kičeva iz Makedonije.  

         Nastup na međunarodnoj smotri folklora Češka beseda općine Lipovljani ostvarila je kroz dugogodišnju suradnju s KUD-om Paklenica. Izvedeni plesovi Češke besede općine Lipovljani odlično su se uklopili u program ove međunarodne smotre folklora, koja je pokazala svu raskoš tradicijske baštine i raznovrsnost pjesama i plesova prisutnih kulturno-umjetničkih društava.  

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content