• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Češka beseda općine Lipovljani nastupala na godišnjem susretu Čeha u Prijedoru

Na godišnjem susretu Čeha koji žive u Bosni i Hercegovini, a kojeg organizira Češka beseda Udruženje Čeha Prijedor, gostovali su, i prigodni program održali članovi Češke besede općine Lipovljani. Uz njih, na susretu održanom u subotu, 6. svibnja u hotelu Prijedor, nastupio je i pjevački zbor Češke besede iz Banja Luke.

        Sve prisutne Čehe iz Bosne i Hercegovine, te članove Čeških beseda iz Hrvatske, kratko je pozdravio Zvonko Mann, predsjednik ČB Udruženja Čeha Prijedor. Podsjetio je da se godišnji susret Čeha iz Bosne i Hercegovine niz godina održava u Prijedoru, uz financijsku potporu gradske vlasti i samog gradonačelnika Prijedora. Zahvalio je svima za dolazak, posebno članovima Čeških beseda iz Hrvatske, a izrazio žaljenje što nekoliko Čeških beseda nije moglo doći zbog drugih obveza. Pozvao je sve da pogledaju plesni i pjevački program, a nakon toga na veselo zajedničko druženje.

        Polusatni program otvorili su članovi glazbene i plesne skupine, Češke besede općine Lipovljani, sa dva češka plesa. Potom je glazbeni sastav ”Zlatni roky” odsvirao nekoliko čeških pjesama, a na kraju su članovi pjevačkog zbora Češke besede iz Banja Luke otpjevali više čeških pjesama uz vlastitu glazbenu pratnju.

        Cjelovečernje druženje Čeha iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske potrajalo je do ponoći, uz glazbu i zajedničku večeru. Za odličan nastup plesne i glazbene skupine Češke besede iz Lipovljana domaćini su se zahvalili poklonom, koji je uručen Vjeri Ožoga, predsjednici Češke besede općine Lipovljani.

Damir SMETKO   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content