• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Češka beseda održala Dan bundeve

Češka beseda općine Lipovljani, u subotu, 8. listopada održala je manifestaciju Dan bundeve, ili Den tikví, u Društvenom domu Lipovljani i u parku pred domom.

         Dan bundeve, članovi Češke besede priredili su treći  puta. Zajedno s još tri Besede na izložbenim štandovima u parku pripremili su jela, a još više slastice koje su spravljene od bundeva. Izložbene štandove Čeških beseda iz Lipovljana, Brestovaca Daruvarskog, Dežanovca i Gornjeg Daruvara, zajedno s načelnikom Nikolom Horvatom i Ivanom Doležalom, tajnikom Češke besede općine Lipovljani, obišao je Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku manjinu i Ana Maria Štruml Tuček, predsjednica Saveza Čeha u RH.

         Dan bundeve otvorila je Vjera Ožoga, predsjednica Češke besede, a na još jednoj manifestaciji i njihovim velikim aktivnostima čestitao je i zahvalio za uloženi trud, načelnik Nikola Horvat. Na maloj pozornici u parku, zapjevalo se i zaplesalo. Uz češke pjesme i plesove prisutnih beseda, češke pjesme recitirala je i mlada recitatorska grupa Češke besede općine Lipovljani, a ukrajinskim plesom gledatelje su počastili članovi plesačke skupine KPD ‘Karpati’ iz Lipovljana.

Svim besedama domaćini su podijelili Priznanja za nastup, ali i nagrade za najbolje kolače od bundeve, koje je najuspješnijima dodijelila direktorica Turističke zajednice Općine Lipovljani Marijana Musij.  Zajedničko druženje nastavljeno je u Društvenom domu u Lipovljanima, u kojem su gostima zasvirali članovi glazbenog sastava domaće Češke besede.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content