• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Više od 30 ‘paketa prijateljstva’ prikupljeno u Lipovljanima za djecu na Banovini

Više od 30 poklon paketa, ‘kutija prijateljstva’ poklonili su stanovnici Lipovljana, zemljotresom nastradaloj djeci na Banovini. Paketi su odvezeni u Križ, odakle je ova humanitarna akcija i krenula, nakon čega su oni, po završetku akcije, 31. siječnja, poklone odvezli na postradalo područje. 

        Općina Lipovljani uključila se u inicijativu Društva ‘Naša djeca’ iz Križa, u humanitarnoj akciji ‘Djeca Moslavina za djecu Banovine’, kojom se željela izraziti solidarnost i zajedništvo s djecom na nastradalom području Sisačko-moslavačke županije. U inicijativi solidarnosti pozvani su učenici i njihovi roditelji da zajednički pripreme kutijicu iznenađenja, za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu, s nekim darom, a po želji i adresom darovatelja, kako bi ostvarili komunikaciju i ojačali zajedništvo.

        Paketi, odnosno ‘kutije prijateljstva’ prikupljani su u Općini Lipovljani. Svi su bili lijepo umotani, i gotovo na svakom je pisalo za koga je namijenjeno, pa čak i za koje dobe uzrasta se šalje ‘kutija iznenađenja’. Pri završetku akcije, djelatnici općine Lipovljani, pakete su autom prevezli u Križ, gdje su prikupljeni, zajedno, s takvim poklonima i iz drugim moslavačkih sredina. Putem volontera kutije su prebačene na područje Petrinje, Siska i Gline, a mnogi darivatelji uskoro mogu očekivati i odgovore od nekih primatelja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content