• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Vatrogasci DVD-a Krivaj svojim radom nastavljaju uređivati spremište

Uređenje vatrogasnog spremišta, u sklopu Društvenog doma u Krivaju, vatrogasci DVD-a Krivaj, započeli su još prošle godine. Tada su uređena ulazna vrata i dio spremnice, a ove godine su dobrovoljnim radom nastavili akciju uređenja svog vatrogasnog spremišta jer su prošle godine nabavili i novu vatrogasnu opremu. 

Najveći dio radne akcije uređenja vatrogasnog spremišta u Krivaju, vatrogasci DVD-a Krivaj odradili su u nedjelju, 14. lipnja, a uređenje je nastavljeno i u nedjelju, 21. lipnja. Radi se veliki zidni ormar s policama na koji će smjestiti i pregledno razvrstati vatrogasnu opremu i zaštitnu opremu za vatrogasce na intervenciji.

Osim stvaranja nove koristi za vatrogasno društvo, poboljšanja uvjeta djelovanja, vatrogasci  iz Krivaja ovakvim akcijama oživljavaju i pomalo zaspali duh dobrovoljnog vatrogastva, kojim se je ono desetljećima razvijalo, dobrovoljnim radom i akcijama izgradnje i uređenja. Vatrogasci DVD-a Krivaj, tijekom akcije uređenja, lijepo se druže, što je bit društva, razgovaraju ili se šale, a na kraju prirede i mali domjenak za članove društva koji sudjeluju u dobrovoljnim akcijama uređenja.

Druženje, zajedništvo, zajedničke akcije i rad, krasilo je, oduvijek, hrvatsko dobrovoljno vatrogastvo, koje se kroz ovakve zajedničke akcije oživljava i njeguje. Vatrogasci iz Krivaja, koji će još u nekoliko navrata raditi na uređenju svoje vatrogasne spremnice, mogu biti primjer dobrog rada u društvu. S dozom nostalgije, i sjećanja, na nekadašnji život, rad i aktivnosti vatrogasnih društava, koja su radila i bila puno aktivnija, u nekom puno siromašnijem vremenu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content