• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U prošloj godini u 67 intervencija vatrogasci su spasili imovinu vrijednu više od 5 milijuna kuna

Vatrogasna zajednica općine Lipovljani održala je u četvrtak, 3. srpnja redovnu godišnju Skupštinu, i time zaokružila rad vatrogasaca općine Lipovljani za 2019. godinu. Skupštinu je vodio Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani i članovi vodstva Zlatko Pješ i Nada Toš. Na Skupštini je bilo 17 od 23 člana Skupštine Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

Obzirom da su godišnje Skupštine DVD-a Kraljeva Velika, Piljenice i Krivaj, održane tijekom veljače i ožujka, nakon čega je nastupila zabrana javnih skupova, zbog pandemije bolesti Covid-19, a Skupština DVD-a Lipovljani, održana je krajem lipnja, zapovjednici sva 4 vatrogasna društva na području općine Lipovljani, pročitali su, na ovoj godišnjoj Skupštini Vatrogasne zajednice, izvješća o radu svojih društava za prošlu godinu. Tako su svi prisutni članovi Skupštine Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, još jednom, upoznati s radom sva 4 vatrogasna društva ove zajednice, u kojoj se proteklih godina najviše radilo na opremanju vatrogasaca koji odlaze na intervencije i obnavljanju vatrogasne opreme, posebno dotrajalih vatrogasnih vozila.

Kratko izvješće o radu čelništva Vatrogasne zajednice općine Lipovljani podnio je Danijel Ribarić, predsjednik VZO, koji je naglasio da su se tijekom protekle godine sastali tri puta na sjednicama predsjedništva i zapovjedništva VZO na kojima su donosili odluke o izvršavanju Plana rada. Sve ostale aktivnosti rađene su dogovorom u hodu, a godina je bila bogata aktivnostima u svim društvima, ali i na razini općinske Vatrogasne zajednice.

-U prošloj godini bilježimo ukupno 67 intervencija od čega 4 požara građevina, 3 požara dimnjaka, 13 tehničkih intervencija, 2 intervencije u prometnim nesrećama i drugih 45 različitih tehničkih intervencija po nalogu zapovjednika. Na intervencije je utrošeno 352 radna sata, a za potrebe INA-e intervenirano  je 45 puta prema njihovim zahtjevima i potrebama radilišta. Prema procjenama spašena je imovina vrijedna 5,3 milijuna kuna, a štete su bile oko 300.000 kuna – naglasio je, u izvješću zapovjedništva, Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani.

U protekloj godini, u Vatrogasnoj zajednici općine Lipovljani, raspolagali su sa 210.153 kune, koje su raspodijelili na sva 4 vatrogasna društva, od čega im je Općina Lipovljani uplatila 202.000 kuna,  a VZ Sisačko-moslavačke županije 5.000 kuna. Članovi godišnje Skupštine prihvatili su i rebalans financijskog poslovanja za tekuću godinu, koji sada iznosi 208.000 kuna, a plan prihoda za 2021. godinu usvojen je u visini 228.000 kuna.

Na kraju godišnje Skupštine Vatrogasne zajednice, rad vatrogasaca općine Lipovljani pohvalio je Miroslav Zrinski, izaslanik predsjednika VZO SMŽ, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Novska, te Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

-Raduje me uspješni rad vatrogasaca naše općine, a posebno me veseli rad s djecom u našim vatrogasnim društvima. Vježbanja ekipa, i odlasci na natjecanja još će više zainteresirat najmlađe za djelovanje u vatrogastvu, a to je naša budućnost i budućnost svakog društva. Odlazak na izlet poput onog u Varaždin, ili na Papuk, samo je nagrada za njihovo vrijeme i trud koji pokazuju na natjecanjima, i takva je praksa odlična. Nastavite i dalje takav rad s djecom, i s radom koji uvijek treba biti na dobrobit svih našim stanovnika. Ove godine uložit ćemo gotovo pola milijuna kuna u opremu vatrogastva, kako bi bili sigurni živjeti i raditi na području općine Lipovljani. Izdvajanje iz općinskog proračuna svake je godine znatno više nego li je zakonska obveza, ali zaštita našim stanovnika je najvažnija – istaknuo je, među ostalim, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani na završetku redovne godišnje Skupštine VZO Lipovljani.

Na kraju je, Nikola Horvat, zahvalio čelnicima Vatrogasne zajednice općine Lipovljani na svom uloženom trudu, zahvalio je i svim vatrogascima koji aktivno djeluju u vatrogasnim društvima, i u svakom trenutku su spremni pomoći u nevolji. Njemu su, zahvalili Danijel Ribarić,  predsjednik i Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, na dobroj suradnji i razumijevanju za potrebe i ciljeve lipovljanskog vatrogastva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content