• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Sjekači iz Šumarije Lipovljani najbolji su u Hrvatskoj

Ekipa Uprave šuma, podružnica Zagreb, koju u potpunosti čine sjekači Šumarije Lipovljani, najbolja je ekipa 12. državnog natjecanja šumarskih radnika sjekača, što je održano u Lipovljanima, u subotu, 24. kolovoza u okviru ‘Lipovljanskih susreta 2019.’ Tako su lipovljanski šumski sjekači, konačno, i na svom terenu, pred svojim gledateljima pokazali umijeće kojim, u zadnjih10-tak godina, pobjeđuju u Hrvatskoj i po Europi na natjecanjima šumarskih sjekača.

U 5 disciplina ostvarili su izvrsne rezultate, osvojili 4.853 boda, što je za čak 338 bodova više od drugoplasirane ekipe Uprave šuma, podružnica Nova Gradiška, i zasluženo osvojili ulazak u reprezentaciju hrvatskih šumarskih sjekača, koja će nastupiti iduće godine na Svjetskom prvenstvu šumarskih sjekača u Beogradu.

Uz starije radnike i sjekače, vrlo ugodno je iznenadio i Domagoj Brtović, djelatnik Šumarije Lipovljani, i član ekipe Uprava šuma Zagreb, koji je ostvario najbolje rezultate u juniorskoj konkurenciji, i također će, u reprezentaciji Hrvatske nastupiti na Svjetskom prvenstvu u svojoj kategoriji.

U pojedinačnoj konkurenciji među sjekačima, najbolji je bio Ante Zadro iz Uprave šuma Vinkovci, koji je za svega 4 boda nadmašio Davor Ivankovića, Šumarija Lipovljani. Bod slabiji bio je Siniša Varga, iz Šumarije Lipovljani, i tako osvojio 3. mjesto, što govori o vrlo velikoj izjednačenosti među najboljim sjekačima. Četvrto mjesto osvojio je Predrag Šolaja, također iz Šumarija Lipovljani, što je u konačnici osiguralo premoćnu pobjedu Lipovljanaca, odnosno ekipe Uprave šuma Zagreb, na 12. državnom natjecanju šumarskih sjekača.

Nakon održanog cjelodnevnog natjecanja, na maloj pozornici ‘Lipovljanskih susreta’ upriličeno je svečano proglašenje rezultata i dodjela zasluženih medalja i pehara najboljim natjecateljima i ekipama 12. državnog natjecanja šumarskih sjekača. Na dodjeli medalja i  pehara, šumarima se pridružio i Nikola Horvat, koji je Plaketama ‘Lipovljanskih susreta’ nagradio najbolje sjekače.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content