• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Saborski zastupnik Vladimir Bilek obišao je Maticu slovačku i Češku besedu u Lipovljanima

Vladimir Bilek, dosadašnji saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskoj, i kandidat za saborskog zastupnika na skorim izborima za novi saziv Sabora RH, posjetio je, na kraju ovog, četverogodišnjeg mandata, pripadnike slovačke i češke nacionalne manjine u Lipovljanima.

U nedjelju, 14. lipnja čelništvo Matice slovačke iz Lipovljana svog saborskog zastupnika dočekalo je kod Slovačke etno kuće, a presjek rada i postignuća u proteklom mandatu analizirali su u vijećnici Općine Lipovljani.

Na dosadašnjem radu i suradnji, na zalaganju za projekte oko uređenja slovačke etno kuće, u ime Matice slovačke Lipovljani, Vladimiru Bileku zahvalio se Josip Krjči, predsjednik Matice slovačke.

Svom saborskom zastupniku, na pružanju potpore u radu kroz razne projekte, manifestacije i ostala kulturna događanja, u ime Češke besede općine Lipovljani, zahvalila se Vjera Ožoga, dopredsjednica Češke besede.

Dosadašnji saborski zastupnik Vladimir Bilek, pohvalio je rad i projekte Matice slovačke Lipovljani i Češke besede općine Lipovljani, obrazložio ciljeve djelovanja u slijedeće četiri godine i najavio kandidaturu na skorim parlamentarnim izborima, u nedjelju, 5. srpnja. Članovi Matice slovačke i Češke besede iz Lipovljana, svojim potpisima podržali su njegovu kandidaturu na izborima, uvjereni u ponovni izbor Vladimira Bileka za saborskog zastupnika češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content