• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ribolovno društvo ‘Šaran’ jedna je od najaktivnijih udruga općine Lipovljani

Osim brige za riblji fond, za očuvanje i čistoću voda s kojima gospodare, te brige za uređenje i čišćenje okoliša tih voda, udruga sportskih ribolovaca ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, u prošloj godini imala je i niz drugih, bogatih aktivnosti. Njeni članovi aktivni su i u društvenom životu općine Lipovljani, aktivni su u promicanju sportskog ribolova i boravka u prirodi, pa svake godine okupljaju sve više članova. Takvim ritmom žele nastaviti i ove godine, što se vidi u programu rada udruge za 2020. godinu.

Članovi Športsko ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, u nedjelju, 26. siječnja održali su redovnu godišnju Skupštinu, u Društvenom domu u Lipovljanima. Skupštinu je vodio Josip Hudec, predsjednik ‘Šarana’, uz članove voditeljstva Veljka Lisca, Ivana Rohana i Josipa Stažnika. Izvješće o radu, Skupštini je podnio Josip Hudec, a blagajničko izvješće je pročitao Veljko Lisac.

Nakon održane godišnje Skupštine, u prošloj godini, prva aktivnost im je bila sudjelovanje u obilježavanju Dana općine Lipovljani, uz blagdan sv. Josipa. Nakon toga izvršeno je poribljavanje voda, te otvorenje ribolovne sezone 1. svibnja, uz kuhanje graha za sve članove, ali i žitelje općine Lipovljani.

Tijekom ljeta slijede akcije uređenja, a nakon toga sudjelovanju u održavanju ‘Lipovljanskih susreta’. U jesen se nastavlja briga za okoliš, a organizira se i godišnje natjecanje za sve članove društva. Prošlu godinu završavaju aktivnostima na Adventskom sajmu.

Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’ okuplja 113 članova, od toga 93 odrasla člana i 20 članova djece i mladeži. Na Skupštini su bila prisutna 63 odrasla člana, s pravom glasa i 5 članova djece i mladeži. Jednoglasno su usvojili izvješće o radu društva u prošloj, 2019. godini, kao i financijsko poslovanje.

A u prošloj godini društvo je imalo ukupni prihod u iznosu od 84 tisuće kuna, a ukupni rashodi bili su im nešto veći od 69 tisuća kuna. Najviše prihoda ostvaruju od prodaje godišnje dozvole svojim članovima, a u prošloj godini ostvarili su i nešto više od 18 tisuća kuna prihoda od Općine Lipovljani.

Najviše troškova imaju kod poribljavanja svojih voda, u što su prošle godine uložili gotovo 7 tisuća kuna, koliko ih košta i početak izrade nove revizije plana upravljanja vodama općine Lipovljani s kojima gospodare. Troškove su lani imali u iznosu od 7 tisuća kuna i na strojnim uređenju jama uz rijeku Subocku, 5 tisuća kuna za održavanja radnih akcija na uređenju okoliša, te 5 tisuća kuna za godišnje natjecanje svih članova društva. Financijski plan za 2020. godinu iznosi 85.805 kuna.

Na Skupštini su još prihvaćena izvješća o radu Nadzornog odbora i ribočuvarske  službe, a podijeljene su i informacije o novom Zakon o sportskom ribolovu.

Rad Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’ pohvalio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je društvo istako kao primjernu udrugu na području općine Lipovljani. Zahvalio je članovima društva za brigu koju vode za očuvanje i uređenja voda i njenog okoliša na području općine Lipovljani i čestitao svima na postignutim rezultatima tijekom natjecanja ili sudjelovanju na manifestacijama općine Lipovljani. Ove godine, rekao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, udruga ‘Šaran’ dobit će i primjeren prostor za rad udruge, u podrumu zgrade Društvenog doma, u što će se za uređenje uložiti, prema projekciji uređenja, više od 100 tisuća kuna.

Upoznavanjem članova s novim načinom izdavanja godišnjih iskaznica i ostalim novostima iz ribičkog svijeta, završila je ovogodišnja Skupština članova ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content