• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ribički ispit u Lipovljanima položilo 68 ribolovaca

Svatko tko se u slobodno vrijeme želi baviti sportskim ribolovom, kao član ribolovnog društva, mora imati položen ribolovni ispit. Polaganje ribolovnog ispita, u petak, 10. srpnja organiziralo je Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’ iz Lipovljana, a održano je u Narodnoj knjižnici i čitaonici u večernjim satima.

Čelništvo lipovljanskog ribolovnog društva ‘Šaran’, polaganje ispita priredilo je za svoje članove bez ispita, jer u društvu broje gotovo 130 članova. No, nakon objave datuma polaganja, na ispit je došlo i dosta članova susjednih ribolovnih društava iz Banove Jaruge, Novske i Jasenovca. Pismeni ispit održan je pred komisijom Športsko ribolovnog saveza Sisačko moslavačke županije. U Ispitnoj komisiji bili su Đuro Adamović, dopredsjednik županijskog ribolovnog saveza, Branko Lončarević, predsjednik županijskog ribolovnog saveza i Željko Glavinić, tajnik Ispitne komisije i tajnik županijskog ribolovnog saveza.

Domaćini polaganja ribičkog ispita bili su članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, tajnik društva Veljko Lisac i predsjednik ‘Šarana’ Josip Hudec. Sve ribiče i kandidate, iznenađen velikim odazivom, pozdravio je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’. Predstavio je Ispitnu komisiju, izložio način ispita i zahvalio svima za tako veliki odaziv. Željko Glavinić, tajnik Športsko ribolovnog saveza pojasnio je način ispita i odredbe kojih bi se svaki ribič trebao pridržavati, a nakon toga su podijeljeni testovi. Pismeni ispit trajao je sat vremena.

Na organiziranom ribičkom ispitu u Lipovljanima 68 članova iz Sportskog ribolovnog društva ‘Šaran’, ali i iz još 3 susjedna društva uspješno je položilo ribički ispit. Uvjerenje o tome izdat će im županijski ribolovni savez, a svakog ispitanika ispit je koštao 200 kuna. Svi odrasli, muški članovi ribolovno društva ‘Šaran’, godišnju ribolovnu dozvolu plaćaju 500 kuna, a kadeti, najmlađi ribolovci 50 kuna godišnje. Velikim odazivom na ribički ispit u Lipovljanima, pokazuje se trend sve većeg zanimanja za ribolov i boravak u prirodi u ovim teškim vremenima i ograničenjima vezanim uz pandemiju koranavirusa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content