• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisan ugovor o zajedničkom financiranju obnove županijske ceste od Lipovljana do Piljenica


Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije, potpisali su u Sisku, u petak, 29. siječnja ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja kolničkog zastora na dijelu županijske ceste od Piljenica do Lipovljana i na preostalom dijelu neobnovljene ceste od Piljenica prema Gradinama i Kraljevoj Velikoj. Vrijednost ugovorenog obnavljanja županijske ceste je oko 2 milijuna kuna, a ŽUC i Općina Lipovljani sudjeluju u financiranju obnove s jednakim iznosima od po milijun kuna.
Dionica županijske ceste, oznake L33137, od Ilove do Piljenica, u dužini od 2.200 metara, obnovljena je prošle godine, također zajedničkim financiranjem. Ostaje za obnovu duži dio županijske ceste od Piljenica do Lipovljana u dužini 3,9 kilometara, koji je planiran u ovoj godini. Uz nju, obnovit će se, i dio županijske ceste od Piljenica prema Gradinama i Kraljevoj Velikoj u dužini od 380 metara.
Uz obnovu asfaltnog kolnika, uređenje i obnova ove županijske ceste znači i uređenje, te betoniranje svih propusta na cesti koji su oštećeni, uređenje odvodnih kanala i skidanje i navoženje bankina uz asfalt, te uređenje živica i izraslog zelenog raslinja.
Nakon potpisanog ugovora, Županijska uprava za ceste SMŽ provest će postupak javne nabave te odabrati najpovoljnijeg izvođača radova. Kako su sredstava osigurana, u proračunu općine Lipovljani i proračunu ŽUC-a, očekuje se da će radovi započeti ovog proljeća, čim to lijepo vrijeme dozvoli, i da će obnova županijske ceste od Lipovljana do Piljenica biti završena u prvoj polovici ove godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content