• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana godišnja Skupština NK ‘Stari Grad’ s vjerom u bolje dane kluba

U optimističnom okružju, iako realna situacija nije takva, članovi Nogometnog kluba ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike održali su redovnu godišnju Skupštinu, u subotu, 29. veljače. Usvojena su izvješća o radu, financiranju i natjecateljskim rezultatima ‘Starog Grada’ u protekloj godini, a izglasani su i plan rada i financiranja u ovoj godini.

Redovna godišnja Skupština članova NK ‘Stari Grad’, održana je samo mjesec dana nakon izvanredne Skupštine kluba, koja je održana 25. siječnja i na kojoj je s mjesta predsjednika kluba odstupio Ivan Stipčević. Na to mjesto je izabran Ivica Kokolek, dotadašnji tajnik kluba, a za novu tajnicu kluba izabrana je Ivana Kokolek.

Novi predsjednik ‘Starog Grada’ vodio je redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj su bila prisutna 32 od 50 članova i na kojoj je  tajnica Ivana Kokolek pročitala izvješće o radu u 2019. godini. Prvenstvenu sezonu, memorijalne turnire, održavanje igrališta i prostorija, u protekloj godini su dobro i na vrijeme odradili, no sve je manje igrača s kojima raspolažu tijekom natjecateljske sezone, što je i bit postojanja kluba. U odlascima igrača vide i krivca za slabe rezultate koje su ostvarili tijekom natjecateljske sezone u prošloj godini. Sada se NK ‘Stari Grad’ natječe u 3. ŽNL, Nogometno središte Novska, zajedno s još 5 klubova s novljanskog i jasenovačkog područja.

U protekloj godini, NK ‘Stari Grad’ financirao se isključivo kroz projekte koje odobrava i financira Općina Lipovljani – naglasio je u svom izvješću Dragan Divić, blagajnik kluba. Tako su kroz tri projekta lani ostvarili ukupno 35.000 kuna prihoda iz proračuna Općine Lipovljani. Za memorijalne turnire i Antunovo ostvarili su 1.500 kuna, kroz program redovnih aktivnosti 13.500 kuna i za obveze prema Nogometnim središtima, sucima i delegatima ukupno 20.000 kuna. Sve obveze kluba za 2019. godinu su podmirene.

Nakon financijskog izvješća o natjecanju nogometaša NK ‘Stari Grad’ govorio je Luka Knežević, bivši trener kluba. Zbog odlaska igrača, mnogi gube volju za igranjem, a 5 ozlijeđenih igrača bilo je ključno zbog čega nisu ostvareni bolji rezultati u 3.ŽNL Nogometno središte Novska.

U ovoj godini planiraju odigrati što bolji proljetni dio, a žele i vratiti svu djecu iz Kraljeve Velike na svoje igralište, kako bi klub bio opet mjesto okupljanja, mjesto druženja i zajedničkog bavljenja sportom.

U financijskom planu za 2020.godinu, koji je ambiciozan i teško ostvariv, uz  35.000 kuna za program redovnog rada kluba, obveze prema sucima i delegatima i organiziranje memorijalnih turnira, novo vodstvo kluba planiralo je još 20.000 kuna za obnovu prostorija i izgradnju nadstrešnice kod igrališta, te još 15.000 kuna za kupnju kosilice i ostalog alata za održavanje igrališta. Sveukupno to iznosi 70.000 kuna planiranih iz općinskog proračuna. Uz to očekuju i priključenje klupskih prostorija na plin.

 Redovnu godišnju Skupštinu pratila je i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, koja je naglasila da razumije s kakvim se problemima u klubu bore jer i sama živi u ovoj sredini. No, najvažnije je da klub opstane, da se održavaju memorijalni turniri u spomen na poginule u domovinskom ratu i da se u klubu okuplja što više djece i mladeži.

Rad kluba i održavanje Skupštine pozdravili su i drugi gosti, među njima i Zlatko Šepović, predsjednik Nogometnog središta Novska, koji je istaknuo da sličnih problema imaju i drugi klubovi, pa se razmišlja da se oformi jedinstvena 2. ŽNL. To bi za NK ‘Stari Grad’ značilo više utakmica i još više troškova, no za sada ostaje dosadašnje stanje natjecanja.

Redovna godišnja Skupština NK ‘Stari Grad’ završila je večerom i zajedničkim druženjem igrača i gostiju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content