• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održan još jedan rasplesan Ukrajinski bal u Lipovljanima

Kulturno prosvjetno društvo ‘Karpati’ iz Lipovljana priredilo je Ukrajinski bal, na kom se okupilo 200-tinjak gostiju. Bal je održan u Društvenom domu u Lipovljanima, u subotu, 1. veljače, čime je krenulo vrijeme novih nastupa pjevača i plesača ‘Karpata’ u ovoj godini. Bogat programa nastupa društva bit će iznesen na redovnoj godišnjoj Skupštini, a bal je tek mjesto zabave, plesa i druženja članova ukrajinske zajednice i njihovih prijatelja, za što tijekom godine nema puno vremena.

Svoje goste, članovi KPDU ‘Karpati’, na početku bala, pozdravili su riječima i pjesmom. Pjevački zbor, otpjevao je tri ukrajinske pjesme, a predsjednik društva Ivan Semenjuk, zahvalio je svima što su došli na ovogodišnji bal i poželio im je ugodno druženje. Uslijedila je večera, a nakon toga ples, uz glazbeni sastav ‘Boje noći’.

Ovogodišnji Ukrajinski bal posjetili su, i tako ga podržali, Mihajlo Semjenjuk, predsjednik Ukrajinske zajednice RH, Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, Vlado Karešin, predsjednik KPD ‘Ukrajina’ iz Slavonskog Broda, te Ukrajinci i njihovi prijatelji, iz novljanskog, kutinskog, sisačkog i zagrebačkog područja. A Tanja i Ivica Lažeta, na bal su došli čak iz Njemačke.

Većina posjetitelja Ukrajinskog bala u Lipovljanina svake godine su iste osobe jer cijene ovakav način druženja i zabave. Ukrajinski bal je plesni bal i većina ih dođe u plesu provesti večernje sate. No, članovi ‘Karpata’ ponude im i kupnju tombola, nagradni ples cvjetova, te kasnu večeru u kojoj se poslužuju pirohi, tradicionalno ukrajinsko jelo. Na ovogodišnjem nagradnom plesu cvjetova pobijedili su djed i unuka Semenjuk, a torta je otišla s unukom u Zagreb.

Sav prihod koji ostvare na Ukrajinskom balu, kojeg tradicionalno organiziraju početkom veljače, članovi KPDU ‘Karpati’ iz Lipovljana koriste tijekom godine za realizaciju svojih programa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content