• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na Pakri održano godišnje natjecanje ribolovaca ŠRD ‘Šaran’

Članovi Športsko ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana održali su tradicionalno godišnje natjecanje među članstvom, u lovu ribe udicom na plovak. Natjecanje je održano u nedjelju, 20. rujna na Pakri iznad gumene brane kod Piljenica.

 Po lijepom, sunčanom i toplom vremenu na natjecanje se odazvalo gotovo 40 natjecatelja u 5 kategorija, pa uz 20-tak članova koji su vodili računa o natjecanju i ostalim obvezama, ovaj događaj angažirao je više od polovicu članova ribolovnog društva ‘Šaran’.

Nakon trosatnog natjecanja, pristupilo se vaganju ulova, a nakon toga, u Društvenom domu u Krivaju i dodijeli medalja i nagrada za ostvarene rezultate. Nagrade su uručivali Josip Hudec, predsjednik i Veljko Lisac, tajnik, Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’. Većina natjecatelja je ulovila ribicu ili dvije, nekoliko članova nisu imali sreće pa nisu ulovili niti jednu ribu, a najviše je ulovio pobjednik u seniorskoj konkurenciji, u čijoj mreži je završilo 1,6 kg ribe.

U konkurenciji kadetkinja ŠRD ‘Šaran’ pobijedila je Valerija Dalenjak. Drugo mjesto osvojila je Marta Miletić, a treće Leona Golubić. Josip Hudec uručio im   je medalje i nagrade koje trebaju svakom ribolovcu.

Najuspješniji u konkurenciji kadeta bio je Rafael Hudec, koji je osvojilo zlatnu medalju. Drugo mjesto osvojio je Luka Stublija, a treće mjesto Josip Stublija. I njima je Josip Hudec uručio medalje i poklone.

U konkurenciji juniora društva pobijedio je Sebastijan Liščinski, drugo mjesto je osvojio Manuel Zeman, a treće Marko Babić. Od Josipa Hudeca primili su osvojene medalje i nagrade. U konkurenciji juniorki društva – nije bilo natjecateljica.

U seniorskoj konkurenciji žena, članica društva, pobijedila je Jelena Stublija, i obranila prošlogodišnji naslov pobjednice, prvakinje društva u istoj kategoriji. Drugo mjesto osvojila je Ana Krajči, a treće mjesto Vikica Jajtić.

U najjačoj konkurenciji društva, među najviše natjecatelja, najuspješniji u lovu ribe na plovak tijekom ovog natjecanja, bio je Tomislav Hudec. Pobijedio je, za oko 300 grama više ulovljene ribe, od drugoplasiranog Josipa Hudeca. Treće mjesto osvojio je Borman Milinović. Medalje i nagrade najuspješnijima muškim seniorima ŠRD ‘Šaran’, predali su Josip Hudec i Veljko Lisac.

Na kraju proglašenja pobjednica i pobjednika, Josip Hudec, predsjednik ribičkog društva, zahvalio je svima za odaziv na godišnje natjecanje, a najboljima je čestitao na ostvarenim rezultatima ulova i osvojenim medaljama. Istako je da se još jednom pokazalo da je za pobjedu važan broj i količina ulovljene ribe, a ne njena veličina.   

Društveno natjecanje članova ŠRD ‘Šaran’ u lovu ribe na plovak završilo je zajedničkim ručkom u Krivaju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content