• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Godina bogata nastupima zaokružena je promocijom monografije o ‘Lipi’

Nakon nekoliko godina čekanja, lani je tiskana i promovirana monografija o gotovo stoljetnom radu KUD-a ‘Lipa’, koja je primljena  uz dobre kritike, od mnogih, među ostalim, i u Ministarstvu kulture RH. Po tome ćemo pamtiti prošlu godinu, rečeno je na redovnoj godišnjoj Skupštini KUD-a ‘Lipa’. Skupština je održana u subotu, 7. ožujka u Društvenom domu Lipovljani, u lijepom svečarskom okružju, na kojoj je bilo prisuto 35 članova društva.

 Godišnju Skupštinu vodila je Marica Tisaj,  predsjednica KUD-a ‘Lipa’, koja je podnijela i izvješće o radu i nastupima ‘Lipe’ u 2019. godini.

Tijekom cijele godine 50 članova ostvarilo je 24 nastupa, većinom u Lipovljanima, ali i kod prijateljskih društava po Hrvatskoj, te gostovanje u Slovačkoj i nastup u Bratislavi, u suradnji s Maticom slovačkom Lipovljani. KUD ‘Lipa’ radi kroz sekcije. Dosta uspješnih nastupa zabilježila je mlađa sekcija, djeca koja uče osnove folklora, a prati ih tamburaška sekcija. Odlične nastupe ostvaruje starija folklorna skupina. Posebna se pažnja obraća na nabavu i dokup zavičajne narodne nošnje s motivom perunike.

Dio rada KUD-a ‘Lipa’ odnosi se i na suradnju s Maticom slovačkom Lipovljani za koju nastupaju sa slovačkim pjesmama i plesovima, na manifestacijama Slovaka.

U prošloj godini za rad društva, putovanja na nastupe, nabavu nošnji i organizaciju smotri ostvarili su ukupni prihod od 77.168 kuna, a utrošili su ukupno 75.972 kune za sve potrebe. Iz proračuna Općine Lipovljani ostvarili su prihod od 50.000 kuna, a ostatak od projekata po natječajima.

I ove godine očekuju velik broj nastupa, te organizaciju Dječjih susreta i Dana KUD-a ‘Lipa’. Za sve aktivnosti planiraju ukupni prihod od 80.500 kuna.

Za veliki rad i nastupe u prošloj godini, u ime Općine Lipovljani, članovima KUD-a ‘Lipa’ zahvalio je Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, koji je pratio rad Skupštine. Na uspješnim nastupila čestitali su i predsjednici drugih udruga u kulturi općine Lipovljani. Najviše zahvala uputio je Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani, koji je zahvalio za izvrsnu suradnju i naglasio da s ostvarenim nastupima u prošloj godini svi mogu biti ponosni.  

Nakon završne riječi Marice Tisaj, predsjednice ‘Lipe’, u kojima je zahvalila svim članovima, Općini Lipovljani i drugima na podršci, te posebno roditeljima koji strpljivo dovoze svoju djecu na redovne probe i prate ih na nastupima, redovna godišnja Skupština KUD-a ‘Lipa’ iz Lipovljana završila je zajedničkim druženjem, uz jela i kolače koje su pripremili sami članovi KUD-a.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content