• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi zbora ‘Lira’ nastupaju na svim svečanostima u Lipovljanima

Još jedna, vrlo uspješna godina je iza članova pjevačkog zbora ‘Lira’ iz Lipovljana. Na redovnoj godišnjoj Skupštini, održanoj u četvrtak, 5. ožujka, prisjetili su se svih nastupa u prošloj godini, a usvojili su i plan rada, odnosno nastupa za ovu godinu.

Redovnu godišnju Skupštinu vodila je Nevenka Zorić, predsjednica MPZ ‘Lira’. U izvješću o radu u 2019. godini, prisjetila se svih nastupa u Lipovljanima, nastupa po Hrvatskoj, a tijekom prošle godine sa svojim partnerom u radu, Maticom slovačkom iz Lipovljana, gostovali su u Slovačkoj i nastupili na festivalu u Bratislavi.

Bez ‘Lire’ i njenog nastupa, nezamislivi su razni događaji u Lipovljanima. Himnom i prigodnim pjesmama otvaraju svečanosti, a za Maticu slovačku nastupaju na svečanostima i festivalima. U 2019. imali su 17 članova, a trude se u svoje redove dovesti i mlađe pjevače. Uspješno rade pod stručnim vodstvom prof. Franje Rodića.

U prošloj godini raspolagali su s nešto više od 19 tisuća kuna, od čega je 13.000 kuna iz proračuna Općine Lipovljani. Za potrebe rada, putovanja i stručnog vođenja utrošili su 17.800 kuna, izvijestio je na Skupštini Robert Ivanec, blagajnik ‘Lire’.

U ovoj godini nastavit će s nastupima na svečanostima i festivalima slovačkog folklora, a financijski plan su pripremili na skromnih 16.890 kuna. Prisutni  članovi su prihvatili izvješća i plan za ovu godinu, a prisutni gosti su pohvalili njihov rad.

 Godišnju Skupštinu pratio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je članovima Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’ uputio sve pohvale i zahvalu za sve što čine za kulturu općine Lipovljani. Naglasio je kako su njihovi nastupi zapaženi, vrlo profesionalno odrađeni, što je na ponos općini Lipovljani. Nakon toga uputio im je poziv da otvore i ovogodišnje ‘Lipovljanske susrete’, koji će se održati zadnjeg vikenda u kolovozu.

Zadovoljstvo sa zajedničkom suradnjom izrazili su još Ivan Semenjuk, predsjednik KPD ‘Karpati’, Miroslav Lovčanin u ime Češke besede općine Lipovljani i Marica Tisaj u ime KUD-a ‘Lipa’.

Godišnju Skupštinu završili su zajedničkim druženjem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content