• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi ŠRD ‘Šaran’ održali drugu akciju uređenja voda kojima gospodare

Članovi Športsko ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, organizirali su u nedjelju, 12. srpnja, drugu ovogodišnju akciju čišćenja i uređivanja okoliša na vodama kojima gospodare. U 4 sata akcije okrčili su 200-tinjak dužnih metara zarasle obale, probili dvije nove staze do vode, okrčili nekoliko novih mjesta za ribolov, pokupili odbačeno smeće što su ostavili ribiči ili je naplavila voda i uredili mjesto za parking par automobila.

Radilo se usporedno na 3 lokacije, na Zelenki, na Strugu kod čamaca ispod Opeka i na Strugu ispod bušotine. Krčila se obala i probijali putevi do vode, a sve u dogovoru sa Šumarijom Lipovljani i Parkom prirode Lonjsko polje. Na akciju su se odazvala 42 člana, za koje je nakon održane akcije uređenja okoliša, priređen ručak na otvorenom. Neki su, iskoristili dolazak na akciju uređenja, da bi zabacili i ribičke štapove, te okušaju ribičku sreću, na vodi uz koju su uređivali okoliš. 

Osim zajedničkog ručka na otvorenom, nakon uspješno održane akcije uređenja, Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’, održao je i kraći sastanak s prisutnim članovima, kako bi ih informirao o novostima u društvu.

Od održane godišnje Skupštine, u društvo se upisalo više od 20 novih članova, radi se na izradi nove osnove gospodarenja vodama, po kojoj društvo radi, a 8. srpnja 6 članova društva ‘Šaran’ položilo je u Sisku za ribočuvara. To je niz godina problem u društvu jer se gotovo nitko ne želi baviti obvezama ribočuvara. Ipak, sada je 6 članova položilo ispit, i uz 2 dosadašnja ribočuvara, društvo je riješilo višegodišnji problem. Ispit su uspješno položili: Goran Milinović, Darko Zeman, Veljko Lisac, Dubravko Mihalić, Mario Pavičić i Josip Hudec. U društvu pripremaju nove aktivnosti za jesen, a koliko će ih moći i izvršiti, vidjet će se prema epidemiološkoj situaciji i raznim mjerama ograničenja u barbi protiv pandemije koronavirusa.

U Športsko ribolovnom društvu ‘Šaran’ iz Lipovljana pozivaju i dalje na upis novih članova, posebno djece i omladine, te na odlazak u prirodu, na vode koje oni održavaju, ali traže da s vodi briga o prirodi, te o čistoći i zbrinjavanju raznog otpada, koji se napravi za vrijeme boravka u prirodi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content