• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi ‘Šarana’ iz Lipovljana obilježili godišnjicu Bljeska, Praznik rada i početak ribolovne sezone

Članovi Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, tradicionalno se okupljaju na jamama kod Gradine, počekom svibnja. Tako su i ove godine, u subotu, 1. svibnja, zajedničkim druženjem i ribolovom udicom na plovak, obilježili 26. obljetnicu vojne akcije ‘Bljesak’ i međunarodni Praznik rada, te početak ribolovne sezone u ovoj godini.

         Sjećanje na vojnu akciju ‘Bljesak’ bio je razgovor o događajima tijekom te dvodnevne vojne akcije, jer su i članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, u velikom broju bili pripadnici Hrvatske vojske tijekom oslobođenja zapadne Slavonije. O nekadašnjim radničkim proslavama 1. svibnja – Praznika rada, članovima ‘Šarana’ govorio je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’.

         Članovi društva iskoristili su okupljanje kako bi i zabacili štapove s udicom na plovak, i uz zajedničko druženje, nešto tijekom 1. svibnja i upecali. Zato je čelništvo ‘Šarana’ još jednom podsjetilo sve članove na pravila društva, na sezonu zabrane ribolova za vrste riba koje su u mrijestu, uz najavu radnih akcija na čišćenju i uređivanju ribolovnih voda.

         Poslije zajedničkog ručka, tijekom kojeg se jeo vojnički grah, što su ga skuhali kuhari društva ‘Šaran’, obilježavanje ‘Bljeska’ i Praznika rada u organizaciji ribičkog društva, obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Bila je to prilika da se u prirodnom okružju razgovara o planovima uređenja novih ribolovnih voda tijekom ove godine, o poribljavanju i drugim aktivnostima članova Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, tijekom ove godine. Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content