• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Božićni koncert udruga općine Lipovljani

U vrijeme došašća, udruge koje djeluju kroz kulturne programe, na području općine Lipovljani održavaju svečani koncert posvećen Božiću i božićnim običajima. Ovogodišnji ‘Božićni koncert’ održana je ranije, ususret Božiću, kako bi još više približio radost iščekivanja Božića, a organizator je bio KUD ‘Lipa’ iz Lipovljana.

Nakon uvodne božićne pjesme, sve posjetitelje, goste i izvođače programa, pozdravila je Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’. Zahvalu za još jedan zajednički nastup, u kojem će se vidjeti svo bogatstvo božićnih napjeva, među žiteljima Lipovljana, i sva ljepota i raznovrsnost hrvatskih božićnih  pjesama, uz najljepše želje za Božić, svim prisutnim uputio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

Nakon pjevačke skupine odraslih članova KUD-a ‘Lipa’, i mlađa folklorna skupina KUD-a ‘Lipa’ otpjevala je nekoliko božićnih pjesama, uz pratnju tamburaške skupine.

Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’ izvodi raznovrsne božićne pjesme. Na ovom Božićnom koncertu izveli su tri pjesme; ‘Kad se Isus rodi’, ‘Anđelska se pjesma čuje’ i ‘Feliz Navidad’, pod ravnanjem prof. Franje Rodića.

‘Radujte se narodi’, među ostalim, zapjevala je pjevačka skupina umirovljenika ‘Perunika’, koju vodi Vladimir Dorić. Pjevačka skupina umirovljenika broji do 20 članova i redovito se odaziva na koncerte u Lipovljanima, ali i u okviru umirovljeničkih udruga. Pjevaju hrvatske božićne pjesme, uz prisjećanje na dane svog djetinstva.

A božićne pjesme Ukrajinaca dočarali su članovi pjevačke skupine Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’ iz Lipovljana, pod vodstvom Marije Poljak. Otpjevali su tri pjesme kroz koje se moglo osjetiti kako duh Božića živi u drugim podnebljima.

Uz glazbenu pratnju voditelja Slavka Kupskog i prof. Franje Rodića, češke božićne pjesme otpjevala je i pjevačka skupina ‘Lepeze’ koja djeluje u okviru Češke besede općine Lipovljani.

U drugom izlazu na pozornicu, u okviru ovog ‘Božićnog koncerta’, pjevački zbor ‘Lira’, predstavila se i s božićnim pjesmama iz Slovačke, u ime Matice slovačke Lipovljani.

Kako su pjesmom otvorili, tako su s pjesmom i nastupom svojih tamburaša, članovi KUD-a ‘Lipa’ i završili Božićni koncert. Tamburaši uvijek naprave dobra ugođaj, a uz njihov ovogodišnji drmeš, članice Lipe su i zaplesale.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content