• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Asfaltiran prvi dio nogostupa u Kolodvorskoj ulici

Radovi na obnovi i proširenju prve polovice nogostupa u Kolodvorskoj ulici, od počeka ulice kod kružnog toka do Željanske ulice, završili su asfaltiranjem obnovljene staze, u utorak, 4. svibnja.

        Vađenje dotrajalog nogostupa, proširenje staze, nasipanje podloge i ugradnju rubnjaka radili su djelatnici komunalnog poduzeća ‘Lipkom servisi’ iz Lipovljana. Radove na prvom dijelu staze radili su 4 tjedna. Samo asfaltiranje staze, kao podizvođač, odradili su djelatnici Strabaga, koji su specijalizirani za postavljanje asfalta.

        Nakon završetka obnove i proširenja staze nogostupa, slijedi uređenje i poravnanje zelenih površina oko istog.

        -Postojeći nogostup bio je u dotrajalom stanju, a s obzirom na naseljenost, promet pješaka prema željezničkoj stanici i put najmlađih prema školi, odabran je kao prioritet, nakon prošlogodišnje izgradnje nogostupa u ulici Sv. Barbare, pa je planiran u općinskom proračunu za ovu godinu – naglasio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u utorak, 4. srpnja prilikom obilaska završnih radova asfaltiranja nogostupa u Kolodvorskoj ulici u Lipovljanima. 

Također, načelnik je najavio i nastavak rekonstrukcije drugog dijela nogostupa, od Željanske ulice do pružnog prijelaza, te nastavak izgradnje nogostupa u Ulici sv. Barbare.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content