• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZVONKO ANDRILOVIĆ IZABRAN JE ZA PREDSJEDNIKA NOVOG VIJEĆA MJESNOG ODBORA KRALJEVA VELIKA

U Kraljevoj Velikoj, u utorak, 14. srpnja, nastavljeno je konstituiranje novoizabranih mjesnih odbora izglasanim na lokalnim izborima provedenim 14. lipnja. Za predsjednika Vijeća mjesnog odbora u Kraljevoj Velikoj izabran je Zvonko Andrilović, nositelj liste HSS-a na tim izborima.

Sjednica konstituiranja Vijeća mjesnog odbora Kraljeve Velike održana je u Društvenom domu, a bilo je prisutno svih 5 izabranih članova. Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji je i sazvao izabrane vijećnike, otvorio je konstituirajuću sjednicu i predložio dnevni red. Nakon njegovog prihvaćanja izabrano je Mandatno povjerenstvo.

Kao predsjednica Mandatnog povjerenstva, izvješće o provedenim izborima i njihovom rezultatu pročitala je Ljiljana Tomić. Za 5 članova Vijeća mjesnog odbora Kraljeva Velika izabrani su Zvonko Andrilović, Ljiljana Tomić, Josip Kovačević i Željko Ribarić, s liste HSS-a, te Željko Sijarto, nositelj liste HDZ-a na provedenim lokalnim izborima.

Prisutni vijećnici su prihvatili izvješće, pa je sjednicu nastavio voditi Zvonko Andrilović, najstariji izabrani član u mjesni odbor. Potom je svih 5 vijećnika dalo prisegu da će po zakonu raditi u Vijeću mjesnog odbora Kraljeva Velika.

Vijećnici su predložili, a zatim jednoglasno i potvrdili Zvonka Andrilovića za predsjednika Vijeća mjesnog odbora Kraljeva Velika, a Ljiljanu Tomić za zamjenicu predsjednika. Zvonko Andrilović bio je nositelj liste HSS-a na provedenim izborima, a ta lista je dobila 79,3% glasova od 121 birača, koliko ih je izašlo na glasovanje.

Kako je Zvonko Andrilović zadnju godinu dana bio i povjerenik za mjesni odbor Kraljeva Velika, jer članovi Vijeća mjesnog odbora izabrani prije 4 godine, nisu već duže vrijeme radili, pa čak ni živjeli u Kraljevoj Velikoj, nije bilo primopredaje dokumentacije o radu i poslovanju. Izabrane članove mjesnog odbora upoznao je sa stanjem i financijskim poslovanjem mjesnog odbora, te uloženim sredstvima.

Nakon čestitanja, pod zadnjom točkom sjednice, razgovaralo se o rješavanju organizacijskih, ali i ostalih problemima koji se javljaju u Kraljevoj Velikoj. S većim dijelom tih problema već je upoznat Zvonko Andrilović, novoizabrani predsjednik Vijeća mjesnog odbora Kraljeva Velika, koji će u slijedeće 4 godine voditi mjesni odbor ovog najstarijeg i tradicijski bogatog naselja općine Lipovljani.                  (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content