• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Županijsku cestu od Lipovljana do Piljenica obnavljat će tvrtka Strabag

U nazočnosti Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani, u Lipovljanima je u petak, 5. ožujka, potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju i obnovi županijske ceste od Piljenica do Lipovljana. Ugovor su potpisali Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisak i Milivoj Palinić, zastupnik tvrtke Strabag, uz supotpis Jelene Udovič, prokuristice tvrtke Strabag.

          Na županijskoj cesti, od Lipovljana do Kutine, preko Piljenica i Ilove, koja je bila u jako lošem stanju, s obnovom i uređenjem započelo se prošle godine. Obnovljeno je 2,2 kilometra asfalta od Ilove do Piljenica, a drugi, duži dio prometnice u dužini od oko 4 kilometra, od Piljenica do Lipovljana obnovit će se u slijedeća dva mjeseca. Obnovu i uređenje županijskih cesta na području općine Lipovljani zajednički, po modelu pola-pola, financiraju ŽUC Sisak i Općina Lipovljani.

          -Nakon raspisanog javnog natječaja, potpisujemo ugovor sa tvrtkom Strabag, za pojačano održavanje, obnovu i uređenju županijske ceste od Piljenica do Lipovljana, u dužini od 4.280 metara, čija ukupna vrijednost radova iznosi 1.864.142 kuna. Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana, a obnovu županijske ceste zajednički financiramo mi i Općina Lipovljani – rekao je Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a pred samo potpisivanje ugovora.

          Nakon potpisanog ugovora o izvođenju radova s tvrtkom Strabag, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i domaćin potpisivanja ugovora u lipovljanskoj općinskoj vijećnici, izrazio je svoje zadovoljstvo potpisanim.

          -Zahvaljujem,  u ime svih mještana, na uspješnoj suradnji Županijskoj upravi za ceste, s kojom već niz godina zajednički obnavljamo županijske ceste na području općine Lipovljani, pa smo tako obnovili više od 9 kilometara županijskih cesta. Drago mi je i da je posao dobio Strabag, renomirana tvrtka, koja je izvodila niz uspješnih radova na obnovi i uređenju prometnica na području općine Lipovljani. Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana, ali ja vjerujem, ako vas vrijeme posluži, da će to biti i prije – istaknuo je Nikola Horvat.

          Na kraju je i Milivoj Palinić, predstavnik tvrtke Strabag, rekao kako pripreme za početak radova kreću od 8. ožujka, nakon čega slijedi uvođenje u posao i prvi radovi na uređenju prometnice od Lipovljana do Piljenica.

          Uz ovu cestu, izvršit će se i asfaltiranje, preostalog, neobnovljenog dijela ceste Piljenice – Kraljeva Velika, u dužini 400-tinjak metara, od nadvožnjaka preko auto-ceste od mosta na rijeci Pakri. Također, najavljena je i mogućnost asfaltiranja ulice u Piljenicama, koju oni zovu ‘Sokak Letvenčuk’, i koja je djelomično asfaltirana, a djelomično makadamske izvedbe.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content