• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠETAK RADOVA IZGRADNJE SEKUNDARNE KANALIZACIJSKE MREŽE U SAMOBORSKOJ ULICI

Ovih dana, u Samoborskoj ulici u Lipovljanima, završavaju se radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže. Radove vrijedne oko 860 tisuća kuna bez PDV-a, tvrtka „BOLČEVIĆ-GRADNJA d.o.o.” iz Zagreba, započela je još 28. svibnja, a nakon nešto više od dva mjeseca radovi se privode kraju, i prije očekivanog roka završetka.

Važno je napomenuti kako ugovoreni radovi obuhvaćaju, osim izgradnje same kanalizacijske mreže, ugradnju jedne crpne stanice, ali i izradu potpuno novog asfaltnog kolnika s pripadajućom podlogom, što je prije nekoliko dana i izvršeno. Isto tako, ugovoreni radovi obuhvaćaju i uređenje bankina te odvodnih kanala, što se planira izvršiti u narednim danima.

Podsjetimo,  radi se o realizaciji 2. faze izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže u Lipovljanima, koja je podijeljena u četiri podfaze. Nastavak je to izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže u mjestu Lipovljani, a koju Ugovorom o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području aglomeracije Lipovljani sufinanciraju Hrvatske vode s 80%, dok Općina Lipovljani osigurava preostalih 20% ukupno ugovorenog iznosa.

Vrijednost cjelokupnog projekta koji uključuje izgradnju kanalizacijske mreže u Samoborskoj, Željezničkoj, Ratarskoj i Ulici svete Barbare veća je od 3,3, milijuna kuna bez PDV-a.

Nakon završetka radova, očekuje se ishođenje uporabne dozvole, a potom i priključenje svih domaćinstava u Samoborskoj ulici na kanalizacijsku mrežu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content