• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠENO ČIŠĆENJE I IZMULJIVANJE KANALA NA POČETKU KRALJEVE VELIKE

Nakon višednevnih radova na čišćenju i izmuljivanju, te odvozu zemlje, djelatnici ‘Lipkom servisa’ završili su, u četvrtak, 19. studeni  poslove na uređenju odvodnog kanala uz nadvožnjak i županijsku cestu na početku Kraljeve Velike. Neuređena oborinska odvodnja niz godina uzrokovala je poplave polja,vrtova i dvorišta nekoliko obitelji u tom dijelu Kraljeve Velike.

Najčešće su bile poplavljene okućnice obitelji Levstek i Jošanović. Posebno je teško bilo prošle godine kad su Kraljevu Veliku pogodile 4 poplave, pa je ovim obiteljima šteta nastala u svakoj poplavi. Općinski vijećnici o tom problemu postavili su i nekoliko vijećničkih pitanja.

-Sadašnjim izmuljivanjem, čišćenjem i uređivanjem odvodnje i odvodnog kanala, uz županijsku cestu i nadvožnjak preko auto ceste, problem poplave dvorišta i okućnica u tom dijelu Kraljeve Velike trajno je riješen, no ima još takvih depresija u Kraljevoj Velikoj – rekao nam je Nikola Horvat, komunalni redar općine Lipovljani, koji je svakodnevno nadzirao radove izmuljivanja u Kraljevoj Velikoj.

Radove su obavili djelatnici ‘Lipkom servisa’ Lipovljani, a bit će plaćeni iz proračunskih sredstava općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content