• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE ŽUPANIJSKE PROMETNICE LIPOVLJANI – TOROVI – KOZARICE, SLIJEDI UREĐENJE KANALA, IZRADA KANALICA I UREĐENJE BANKINA

Od ponedjeljka, 27. ožujka, nakon višednevnih radova asfaltiranja, dovršeno je asfaltiranje županijske ceste Lipovljani – Torovi – Piljenice, koridor L33141. Pravac od Lipovljana preko Torova, kroz lipovljansku ulicu Josipa Kozarca, prema Kozaricama i dalje prema Novskoj, u dužini od 2,3 kilometra (dio općine Lipovljani) asfaltirali su djelatnici Strabaga, a obnova, na mjestima, i vrlo uništene ove županijske ceste, koštat će gotovo milijun kuna. Nakon asfalterskih radova, započet će nasipavanje bankina, kao i uređenje kanala, izrada kanalica na pojedinim mjestima, te sanacija nedostataka.

                Prometni pravac od Lipovljana preko Torova i Kozarica i dalje prema Novskoj, županijska je cesta kojom upravlja Županijska uprava za ceste SMŽ. Kako ŽUC  nema dovoljno novca, za popravke i održavanje velikog broja županijskih cesta, Općina Lipovljani, želeći što bolje prometnice na području općine i sigurno odvijanje prometa, prihvatila je prijedlog ŽUC-a da se u jednakim iznosima 50:50, zajednički financira obnova ove županijske ceste.

                Ugovor o zajedničkom financiranju obnove županijske ceste preko Torova, kroz dio lipovljanske ulice Josipa Kozarca, potpisan je u Lipovljanima, još u listopadu prošle godine. Tada je ugovoreno i asfaltiranje Sajmišne ulice u Lipovljanima, a vrijednost ovog ukupnog ulaganja u zajedničku obnovu lipovljanskih ulica je 1.225.000 kuna.

                Općina Lipovljani očekuje, da se tijekom ove godine, po istom modelu zajedničkog ulaganja, pristupi obnovi također županijskih cesta kroz Kraljevu Veliku (L33138) i Piljenice (L33137), i to u što hitnijem roku, jer su ceste iznimno oštećene, posebno nakon duge zime i tereta koji je prolazio ovim prometnim koridorom.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content