• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠENI RADOVI U ULICI ANTE STARČEVIĆA

Radovi na uređenju i obnovi drugog dijela ulice Ante Starčevića u Lipovljanima, od Grkokatoličke crkve do Vatrogasnog doma, koji su započeli prije tri mjeseca, u travnju ove godine, završili su asfaltiranjem kolnika ceste u dužini od preko 230 metara i pješačke staze u dužini gotovo 900 metra. Asfaltiranje kolnika ceste završeno je u utorak, 21. srpnja, a  asfaltiranje pješačke staze i kolnih ulaza u obiteljska dvorišta završeno je u petak, 24. srpnja.

Ulica Ante Starčevića, drugi je i najčešći ulaz u Lipovljane s Zagrebačke ulice i županijske ceste Kutina-Novska, a ujedno je i županijska cesta, pa je uređenje i obnova cjelokupne prometne, kanalizacijske i pješačke infrastrukture ugovoreno zajedno s Županijskom upravom za ceste Sisak. Ukupna investicija bila je planirana na više od 2,2 milijuna kuna.

Uz obnovu kolnika u ulici Ante Starčevića izgrađena je pješačka staza, te asfaltirani svi ulazi u obiteljska dvorišta, zbog konfiguracije terena i trase prometnice, odnosno pješačke staze. Djelatnici ”Kapitela” iz Ivanić Grada, nakon asfaltiranja, uređenje ulice završili su uređenjem zemljanih, odnosno zelenih površina. Tako su Lipovljani dobili, u roku od 9 mjeseci u dvije faze, koliko su sve zajedno trajali radovi, još jednu potpuno uređenu i infrastrukturom opremljenu ulicu, koja će donijeti sigurnost prometa, potpunu komunalnu opremljenost i uređeni okoliš za stanovnike.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content