• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Završena rekonstrukcija pješačke staze kroz Kolodvorsku ulicu u Lipovljanima

U ponedjeljak, 23. svibnja, polaganjem asfalta u dužini od 580 metara, završena je potpuna obnova i rekonstrukcija pješačke staze kroz Kolodvorsku ulicu. Izvođači radova na pješačkoj stazi u Kolodvorskoj ulici u Lipovljanima, bili su djelatnici “Lipkom servisa”, koji su izveli sve pripremne radove do završnog asfaltiranja. Za njih, asfaltiranje pješačke staze, obavili su djelatnici Strabaga.

        Radovima na izgradnji nogostupa u Kolodvorskoj ulici u Lipovljanima, početkom ožujka, započela je ovogodišnja sezona izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture na području općine Lipovljani. Dok je trajala izgradnja i rekonstrukcija pješačke staze, djelatnici Strabaga, rekonstruirali su i ponovo asfaltirali, paralelno, kolnik ceste kroz Kolodvorsku ulicu, te ulicu sv. Barbare. Tako je sada, u potpunosti obnovljena prometna infrastruktura u Kolodvorskoj ulici, što sve skupa vrijedi gotovo 3 milijuna kuna. Samo vrijednost rekonstrukcije županijske ceste kroz Kolodvorsku i ulicu sv. Barbare veća je od 2 milijuna kuna. Investiciju i rekonstrukciju te ceste zajednički su financirale ŽUC SMŽ i Općina Lipovljani.

        Rekonstrukcija i uređenje nogostupa u Kolodvorskoj ulici započela je još prošle godine. Radovi su izvedeni od kružnog toka na početku Kolodvorske, do Željanske ulice. Ove godine, u drugom dijelu rekonstrukcije i uređenja pješačke staze kroz Kolodvorsku izvedeni su radovi od Željanske ulice do pružnog prijelaza. U drugoj fazi, ugovoreni su radovi u vrijednosti od 598.325 kuna, s PDV-om.

        Djelatnici Strabaga, nakon asfaltiranja pješačke staze u Kolodvorskoj ulici, u ponedjeljak, 23. svibnja, asfaltirali su oštećenja i u Željezničkoj ulici u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content