• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠENA IZGRADNJA I UTVRĐIVANJE ZAŠTITNOG NASIPA U KRALJEVOJ VELIKOJ

Nakon 6 dana napornog i organiziranog rada, u Kraljevoj Velikoj završena je izgradnja zaštitnog nasipa za 30-tak domaćinstava, koja se nalaze u najnižem dijelu naselja. Obrana od poplave u Kraljevoj Velikoj sada bi trebala biti sigurnija i lakša, uz znatno manji broj potrebnih osoba i znatno manje troškove.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

U srijedu, 17. rujna popodne, pripadnici Hrvatske vojske završili su s prekrivanjem podignutog nasipa i njegovim utvrđivanjem vrećama pijeska. Uz njih, na utvrđivanju nasipa bili su djelatnici ‘Vodoprivrede’ Novska, vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Lipovljani i stanovnici Kraljeve Velike i Lipovljana. Tako je završilo utvrđivanje podignutog zemljanog nasipa u dužini gotovo 2 kilometra i visine oko 1,5 metra. Očekuje se da nasip spriječi prodor vode iz Lonjskog polja u dvorišta i obiteljske kuće u branjenoj zoni, te spriječi moguće štete.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Izgradnja i utvrđivanje zaštitnog nasipa, prije dolaska vodnog vala, svima angažiranim na obrani naselja, bio je jedini cilj. Kad voda počne nadirati, više nije moguće kvalitetno odrađivati poslove na obrani, pa su, u ovoj preventivnoj akciji obrane Kraljeve Velike od očekivane poplave, angažirana sva dostupna sredstva i pripadnici Hrvatske vojske, koji su odradili lavovski dio posla.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAStoga su, na sjednici Stožera za zaštitu od poplave općine Lipovljani, upućene riječi zahvale za sve pripadnike Hrvatske vojske koji su u utorak i srijedu, 16. i 17. rujna radili na uređenju i utvrđivanju zaštitnog nasipa u Kraljevoj Velikoj.

Poslovi na zaštiti domaćinstava Kraljeve Velike od moguće poplave nastavljaju se i dalje. Pratit će se vodostaj razlivene vode po retenciji Opeke, te intervenirati i koordinirati po potrebi, a organizirana su i 24-satna dežurstva.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Na sjednici općinskog Stožera za zaštitu od poplave prihvaćena je i informaciji o ostalim radovima na sanaciji poplave na području općine Lipovljani. Tako su vatrogasci DVD Lipovljani u pet lipovljanskih ulica ispumpali 60 bunara, u koje je ušla površinska voda, u srijedu, 10. rujna. Obiđena su i poplavljena domaćinstva u Krivaju, a dostavljeni su i isušivači poplavljenim domaćinstvima u Malim Piljenicama.

Općinsko čelništvo i sve nadležne službe rade na otklanjanju svih poteškoća uzrokovanim vremenskim nepogodama    (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content