• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započelo postavljanje nove, učinkovitije javne rasvjete na području općine Lipovljani

Potpuno nova javna rasvjeta, čije je postavljanje u tijeku, zasjat će do sredine lipnja na cjelokupnom području općine Lipovljani, ako to vremenske i ostale prilike dozvole. Prva rasvjetna tijela postavljena su i zasvijetlila već u srijedu, 13. svibnja, u Kutinskoj ulici u Lipovljanima, kada su izvođači radova stigli u Lipovljane.

Zamjenu dosadašnjih rasvjetnih tijela vanjske rasvjete vrše dva tima ‘Optima LED elektroinstalacija’, koji očekuju da će za 20-tak dana završiti taj posao. Dosadašnje stare lampe, mijenjaju se novim rasvjetnim tijelima, s ugrađenom, najmodernijom, LED tehnikom koja je ekološki prihvatljiva, ali i energetski učinkovita, sa znatno manjim utroškom električne energije. Manja potrošnja struje donijet će uštede, iz kojih će se financirati ova ugradnja i zamjena javne rasvjete na području općine Lipovljani.

Na čitavom području općine Lipovljani, u mreži javne rasvjete dužoj od 25 kilometara, zamijenit će se gotovo 750 svjetiljki vanjske rasvjete, koje će ubuduće svijetliti cijelu noć. U tom vremenskom razdoblju od 10 sati u kojem će biti upaljena javna rasvjeta, od 23 sata uvečer do 4 sata ujutro, neće biti ugašena već će svijetlit manjim intenzitetom.   

Ugovor o moderniziranju javne rasvjete potpisao je sredinom prosinca prošle godine Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, sa Martinom Korbar Gverić, ovlaštenom osobom za zastupanje Zajednice ponuditelja; ‘Experta grupe’ iz Požege, ‘LED rasvjeta’ iz Požege i ‘Veritas ESCO’ iz Splita. Ukupna vrijednost radova je gotovo 2.3 milijuna kuna, bez PDV-a.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content