• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČELO ASFALTIRANJE ŽUPANIJSKE CESTE LIPOVLJANI – TOROVI – KOZARICE

Djelatnici ‘Strabaga’ započeli su u srijedu, 22. ožujka asfaltiranje prvog sloja asfalta na županijskoj cesti Lipovljani – Torovi – Kozarice, čime se krenulo u dugo isčekivani popravak i obnovu te prometnice koja preko Torova, odnosno lipovljanske ulice Josipa Kozarca, vodi dalje do Kozarica, i prema Novskoj.

Ugovor o asfaltiranju te županijske ceste potpisan je u listopadu prošle godine, a samo na lipovljanskom dijelu ove ceste, novo asfaltiranje prometnice, uređenje bankina i odvodnih kanala iznosi nešto više od milijun i 200 tisuća kuna. Kako bi što više cesta popravili i uredili ih za sigurnu vožnju, Županijska uprava za ceste, u čijoj je nadležnosti ta prometnica, i Općina Lipovljani zajednički će, u jednakim iznosima sufinancirati investiciju uređenja i obnova gotovo 3 kilometara prometnica (Sajmišna ulica i prometnica Lipovljani –Torovi – Kozarice).

Obnova je trebala započeti u prosincu prošle godine, no još su trajali radovi na vodospremi magistralnog vodovoda, koja je izgrđena na Torovima, odnosno u ulici Josipa Kozarca, pa je u cilju čuvanja ceste od brzog oštećenja tijekom radova na vodospremi, posao odgođen za proljeće ove godine.

Radovi na asfaltiranju dva sloja prometnice od Lipovljana preko Torova i Kozarica prema Novskoj trajat će 6 dana, a obnovljenom prometnicom, ako vrijeme dozvoli, nesmetano bi se mogli voziti već od ponedjeljka, 27. ožujka. Nekoliko dana poslije toga, slijedi i asfaltiranje Sajmišne ulice u Lipovljanima.

Što se pitanja i obnove županijskih prometnica tiče, općina Lipovljani je uz ove prometnice, osigurala dodatnih 250.000 kuna u svom proračunu i za obnovu prometnica na području Kraljeve Velike i Piljenica, koje su posebno nakon ove zime u katastrofalnom stanju. Na tu temu je održano i nekoliko radnih sastanaka, sa MO Kraljeve Velike, ŽUC-om SMŽ, Policijom i  Hrvatskim šumama, u cilju pokretanja obnove i ove dionice. Trenutno je u izradi i troškovnik sanacije, te je za očekivati skorašnje rješavanje i obnovu i prometnice kroz Kraljevu Veliku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content