• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započelo asfaltiranje općinske ceste Piljenice – Banova Jaruga

Djelatnici poduzeća Strabag d.o.o., koji rade na polaganju asfalta, ponovo su u Piljenicama. Nakon nedavnog asfaltiranja i uređenja 2,2 kilometra županijske ceste od Ilove do mosta na Pakri u Piljenicama, u utorak, 22. srpnja, u popodnevnim satima započeli su s asfaltiranjem dijela općinske ceste Piljenice – Banova Jaruga.

Tom cestom, uzvodno uz desnu obalu Pakre, povezana su domaćinstva u Piljenicama s obližnjom Banovom Jarugom. Kategorizirana je kao općinska cesta, no kroz 30 godina od prvog asfaltiranja dosta je oštećena, jer joj je nosivost mala, a tereti koji se prevoze njom često preveliki. Tijekom prošle godine započela je obnova ove ceste, u dužini od oko 700 metara najoštećenijeg dijela ceste, a sada će se, gotovo još toliki dio ceste obnoviti u nastavku pravca prema Banovoj Jaruzi.

U utorak, 22. srpnja položen je prvi, nosivi sloj, mjestimično debljine i do 10 centimetara kako bi se kolnik izravnao i ojačao. Nakon njega djelatnici Strabaga položit će i drugi, nešto tanji, habajući sloj asfalta, a ukupna vrijednost obnove asfalta na dijelu ove općinske ceste u Piljenicama ugovorena je, kao kapitalno ulaganje, na 469.286 kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content