• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ULICE JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJENIMA VRIJEDNI GOTOVO 4 MILIJUNA KUNA

Skidanjem postojećeg sloja asfalta, ali i drugim zemljanim radovima, od križanja  s županijskom prometnicom Kutina-Novska, koja je ujedno i lipovljanska Zagrebačka ulica, u utorak, 18. rujna, nešto prije planiranog roka, započela je rekonstrukcija ceste i nogostupa u ulici Josipa Kozarca u Lipovljanima. Radove izvode djelatnici poduzeća ‘Strabag’, a vrijednost radova je gotovo 4 milijuna kuna, s PDV-om.

                Obnova kolnika na većem dijelu ulice Josipa Kozarca, od županjske ceste Kutina-Novska, preko torova do Kozarica, napraljena je prije nešto više od 2 godine. U ovoj, posljednoj etapi, rekonstrukcije ulice Josipa Kozarca, izvršit će se promjena i utvrđivanje postoljice, proširenje kolnika ceste na širinu od 5,5 metara, ugradnja rubnjaka i  gradnja nogostupa u čitavoj dužini rekonstrukcije.

Obnova ulice obuhvaća dio od Zagrebačke ulice pa sve do Bunara, odnosno spoja s Kolodvorskom ulicom. To je oko 1.100 metara dužine, a rekonstrukcija mora biti završena u roku od 180 dana. Radovi se financiraju iz EU fonda, a ugovor o financiranju potpisan je proljetos u Zagrebu. Ulica će, ovisno o radovima, biti zatvorena za sav promet, a jedino će ju stanari moći djelomično koristiti.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content