• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI CESTE I IZGRADNJI NOGOSTUPA U ULICI ANTE STARČEVIĆA

U ulici Ante Starčevića u Lipovljanima, u četvrtak, 2. listopada započeli su radovi na rekonstrukciji kolnika i izgradnji nogostupa. Radovi u prvoj fazi bi trebali završiti do kraja studenog, ako vremenske prilike dozvole. U prvom dijelu izgradnje, radit će se od Zagrebačke ulice do raskrižja s ulicom Josipa Kozarca, a slijedeće godine završit će se rekonstrukcija ceste i nogostupa do centra Lipovljana.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U četvrtak, 2. listopada radove su obišli i čelnici Sisačko-moslavačke županije Zdenko Vahovec i Ivan Nekvapil, te Željko Soldo, predsjednik Skupštine SMŽ i upravnog vijeća ŽUC-a SMŽ, te predstavnici Županijske uprave za ceste SMŽ, koji su uz Općinu Lipovljani investitori u ovom projektu rekonstrukcije.

Ulica Ante Starčevića, jedan je od tri ulaza u mjesto Lipovljani sa županijske ceste Kutina – Novska, a s obzirom da je ta ulica županijskog ranga to je glavni ulaz u Lipovljane, jer trpi najveće prometno opterećenje tokom godine, i kroz prometovanje osobnih vozila, ali i teretnih vozila.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA S toga se ulaganje u  rekonstrukciju ove ulice i izgradnju nogostupa, postavlja kao nužnost, kako zbog osiguravanja sigurnosti u prometovanju automobila i kamiona, tako i kroz osiguravanje sigurnosti prometovanja pješaka kroz tu ulicu.

Nakon obilaska radova, svi nazočni su izrazili nadu da će vrijeme poslužiti ove jeseni kako bi se u ugovorenom vremenskom roku izvršili složeni radovi na rekonstrukciji ove ceste, te izrazili zadovoljstvo što je realizacija ovoga projekta još jedan pozitivan primjer partnerske suradnje Općine Lipovljani i Sisačko moslavačke županije.

U vrijeme radova ulica A.Starčevića će biti zatvorena za promet, a obilazni pravci tijekom radova, biti će preko ulice Josipa Kozarca za teretni promet, te ulicom Braće Radića za osobne automobile, te Sajmišnom ulicom prema Piljenicama i Kutini. Ukupna vrijednost ulaganja u ovom projektu je oko 2,2 milijuna kuna, podijeljena u dvije faze od čega u prvoj fazi Općina sudjeluje sa oko 800 tisuća kuna dok Županijska uprava za ceste ulaže milijun kuna.                       (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content