• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI STAZA NA GROBLJU U LIPOVLJANIMA

Započeli su radovi na uređenju starog dijela groblja u Lipovljanima, kojima će se urediti ulaz i staze na tom dijelu groblja. Radovi bi trebali završiti do sredine listopada, a znatan doprinos uređenju daju i zaposlenici tzv. ‘javnih radova’, koji svakodnevno obavljaju poslove oko uređenja staza.

Na zahtjev članova Mjesnog odbora Lipovljani, koji su zatražili da se pristupi još većem uređenju i održavanju lipovljanskog groblja, komunalno poduzeće ‘Lipkom servisi’ pripremilo je projekt uređenja starog dijela groblja u Lipovljanima. Tijekom uređenja nanovo će se izgraditi oko 150 metara dotrajalih i popucalih staza kroz groblje, te ugraditi vod struje i vodovodne mreže. Sve to koštat će oko 42.000 kuna, koliko je vrijedan ugradbeni materijal, a radove izvode djelatnici ‘Lipkom servisa’ i zaposlenici na ‘javnim radovima’.

Da bi mogli izgraditi staze, koje će biti široke 150 centimetara, zaposlenici ‘javnih radova’ najprije su morali ukloniti ostatke popucalih betonskih staza, a onda iskopati trasu staza koje vode uz već uređene grobove. Zbog zbijenosti grobnih mjesta i uskog prostora, mehanizacija nije mogla puno pomoći, pa su najviše radova odradili zaposlenici ‘javnih radova’.

U iskopanu trasu staza navozili su šljunak za drenažu, nakon čega će se oprezno pristupiti ravnanju i ugradnji rubnjaka, kako se ne bi oštetili nadgrobni spomenici. Na kraju će se na staze položiti opločni kamen kako bi to imalo primjereni izgled i dugotrajnost.

Radovi na uređenju ulaza i starog dijela groblja u Lipovljanima trebali bi završiti do sredine listopada, kad započinje intenzivnije uređenje grobova za predstojeći blagdan Svih svetih.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content