• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započela obnova i proširenje pješačke staze u Kolodvorskoj ulici vrijedna gotovo pola milijuna kuna

Zbog većih oštećenja betonskih ploča i povećanja širine, u ponedjeljak, 29. ožujka započeli su radovi na obnovi i uređenju pješačke staze u Kolodvorskoj ulici u Lipovljanima. Radove izvode djelatnici ‘Lipkom servisa’, domaćeg komunalnog poduzeća, a financiraju se iz općinskog proračuna Općine Lipovljani prema usvojenom Programu održavanja komunalnih objekata, dok je projekt prijavljen i na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

        Uklanjanjem betonskih ploča, iskapanjem šire trase i nasipanjem posteljice staze, započela je obnova i uređenju pješačke staze, čija vrijednost iznosi gotovo 500.000 kuna. Radovi će se odvijati u dva dijela, i to od početka Kolodvorske kod kružnog toka do Željanske ulice, a nakon toga od Željanske do spoja s ulicom sv. Barbare kod željezničke pruge. Nova pješačka staza mogla bi biti završena do kraja svibnja, a ako lijepo vrijeme dozvoli očekuje se završetak izgradnje i puno prije. Staza će biti asfaltirana uz postavljene betonske rubnjake.  

        Postojeći nogostup bio je u dotrajalom stanju, a s obzirom na naseljenost Kolodvorske ulice, promet pješaka prema željezničkoj stanici i putovanje najmlađih prema školi, obnova nogostupa u Kolodvorskoj nametnuo se kao sljedeći prioritet uređenja komunalne infrastrukture, a posebno nakon prošlogodišnje izgradnje nogostupa u ulici Sv. Barbare. Sada će se pješačka staza protezati od centra Lipovljana, pa gotovo da autoceste – naglasio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, prilikom započinjanja radova na obnovi i uređenju pješačke staze u Kolodvorskoj ulici.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content