• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Zabilježeni prvi slučajevi zaraze virusom Covid-19 i na području općine Lipovljani

Punih pola godine, od početka pojave koronavirusa u Hrvatskoj, stanovnici općine Lipovljani odolijevali su zarazi od pandemije, no 6. listopada pojavio se prvi slučaj zaraze i na području općine Lipovljani. U srijedu, 21. listopada, na području općine Lipovljani 4 su osobe pozitivne na virusa Covid-19, a 15-tak osoba je u samoizolaciji. U Hrvatskoj je to jedan od rekordnijih dana, oboljelih je 1.424, a ukupno je oboljelih 6.459 osoba, uz 11 umrlih osoba. U takvim okolnostima pandemije, u srijedu, 21. listopada održana je sjednica Stožera civilne zaštite općine Lipovljani.

Sjednica Stožera civilne zaštite održana je pod predsjedanjem Ljiljane Tomić, zamjenice načelnika općine Lipovljani. Na njoj se razgovaralo o stanju na području općine Lipovljani i što se još može poduzeti kako bi se spriječilo bilo kakvo dalje širenje zaraze.

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zahvalio se svim sumještanima koji se strogo pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i vjeruje da je baš ta disciplina i provođenje mjera rezultat da pola godine nije bilo zaraze na području općine Lipovljani. Stoga poziva sve stanovnike općine Lipovljani da se i dalje strogo pridržavaju propisanih mjera, kako bi se izbjeglo novo širenje i porast oboljelih. U trgovinama i na drugim javnim mjestima stanovnici, vidljivo, poštuju mjere, nose zaštitne maske i drže se dovoljno udaljeni od drugih osoba. Otkazano je i nekoliko planiranih događaja, u organizaciji  KUD-a Lipa i Češke besede, te drugih udruga. Ne planira se održavanje ni Adventskog sajma, ni drugih društvenih događaja, a udruge koje nešto planiraju, mole se da to odgode do vremena bolje zdravstvene situacije.

Ipak, uočeno je da se u ugostiteljskim objektima svi ne pridržavaju propisanih epidemioloških mjera o nošenju maski. Stoga su članovi Stožera civilne zaštite općine Lipovljani predložili da se svim ugostiteljima na području općine Lipovljani, joj jednom, uputi dopis u kojim će se upozoriti na taj problem i ne pridržavanje mjera. Tek nakon toga poduzimale bi se druge mjere.

 Melita Mihalić, zaposlenica Crvenog križa, istakla je da treba apelirati na stanovnike da se nose maske, jer maskom najprije štitimo sebe i svoje bližnje članove obitelji s kojima živimo. Također, u pomanjkanju javnih skupova, stanovnici se mole, da se ne okupljaju na obiteljskim slavljima ili druženjima jer to mogu biti veliki i užasno komplicirani izvori zaraze. Boravak na otvorenom, dok još traje lijepo vrijeme, dobra je preventiva od zaraze, moglo se čuti na održanoj sjednici Stožera civilne zaštite općine Lipovljani.

Budimo u obiteljskom okruženju s tek najnužnijim odlascima do trgovine, ljekarne i sličnih potreba, a poslužimo s potrebitim starije i osobe većeg rizika u zarazi od koronavirusa, kako bi spriječili širenje bolesti, uz ozbiljno pridržavanje svim propisanih mjera nacionalnog stožera, zaključili su članovi Stožera civilne zaštite općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content