• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Za rad udruga građana općine Lipovljani osigurano 625 tisuća kuna

Za programe i redovan rad udruga građana na području općine Lipovljani, iz općinskog proračuna izdvojit će se ukupno 625.500 kuna u 2021. godini,  Nakon provedenog javnog natječaja, na kojeg su udruge prijavljivale svoje programe za financiranje, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, ugovore s predsjednicima udruga potpisao je u petak, 12. ožujka. Udruge sada mogu početi koristiti odobren novac.

         Zajedničko potpisivanje i podjela ugovora održana je u Društvenom domu u Lipovljanima, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Na potpisivanje ugovora pozvani su svi predsjednici 18 udruga građana iz područja kulture i sporta, te predsjednik UDVDR ogranak Lipovljani i župnik lipovljanske župe. Gotovo svi su se i odazvali, a na počeku ih je pozdravio općinski načelnik Nikola Horvat.

         U 2021. godini proračunska sredstva će, kroz financiranje i sufinanciranje, za redovan rad i ostvarenje programa djelovanja, koristiti 11 udruga u kulturi, a za to im je odobreno ukupno 180.000 kuna.

         Sportske udruge građana, također se sufinanciraju iz proračuna Općine Lipovljani. Ove godine ugovoreno je sufinanciranje 6 sportskih udruga, u vrijednosti 270.000 kuna.  

         Općina Lipovljani svake godine financira i radove na obnovi sakralnih objekata u župnim zajednicama. Ove godine na natječaj se javila župa  sv. Josipa, kojoj je za konzervatorsko restauratorske zahvate odvojeno 150.000 kuna.

         Također, svake godine, financira se i rad Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Lipovljani. Za tri programa tijekom ove godine ugovoreno je 26.500 kuna.

         Načelnik općine Lipovljani, Nikola Horvat, potpisao je sa svakom udrugom ugovor o dodijeli sredstava, i još jednom ponovio da se za svaki program mora Općini Lipovljani uputiti zahtjev za prebacivanjem sredstava, te da se ta sredstva moraju opravdati.

         Također je naglasio da je bilo zahtjeva za ukupno 735.000 kuna, no u općinskom proračunu je planirano 626.500 tisuća kuna ukupnih sredstava za udruge građana u 2021. godini.

         Na kraju zajedničkog potpisivanja ugovora o raspodjeli sredstava za udruge građana na području općine Lipovljani, dobru suradnju, ali i razumijevanje za izdvajanje toliko sredstava za rad udruga, pohvalili su Željko Vacula, predsjednik Kuglačkog kluba ‘Slavonac’, Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’ i Nevenka Zorić, predsjednica Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’.

         Svi očekuju da se pandemija koronavirusa smiri i da se krenu u normalni i planirani rad udruga, uz korištenje financijskih sredstava proračuna Općine Lipovljani. 

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content