• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VIŠE PROBLEMA S POPLAVAMA, NEGO LI S POŽARIMA, ZADNJIH GODINA IMAJU VATROGASCI KRALJEVE VELIKE

         Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljeva Velika u prošloj godini nisu imali niti jedan požar, ali zato su opet, gotovo dva tjedna, radili i dežurali u obrani od poplava. U zadnjih pet godina to je već treće sudjelovanje u obrani od poplave iz pravca Lonjskog polja, i trenutno je to najveća ugroza stanovnika Kraljeve Velike. O tome, ali i drugim aktivnostima tijekom 2018. godine, govorilo se na redovnoj vatrogasnoj Skupštini DVD-a Kraljeva Velika, održanoj u subotu, 2. ožujka.

         Skupštinu je otvorio i vodio Zvonko Andrilović, predsjednik DVD Kraljeva Velika. O aktivnostima društva u prošloj godini, izvješće je podnio Danijel Ribarić, tajnik DVD-a Kraljeva Velika. O operativnoj spremnosti, uvježbavanju vatrogasne mladeži i sudjelovanju na natjecanjima tijekom prošle godine na skupštini je govorio Jurica Stipčević, zapovjednik društva.

         Važno je istaći da je u prošloj godini nabavljen dio vatrogasne opreme i da su postignuti odlični rezultati na vatrogasnim natjecanjima, za što je posebno pohvaljen i priznanje društva za prošlu godinu dobio Vlado Mošunjac. Priznanje društva dobio je i Tomislav Murat za izuzetno vrijedan rad i brigu oko imovine i uređenja okoliša vatrogasne spremnice. Za istaknutu aktivnost priznanje društva dobio je i član Ivica Mihinac.

         U protekloj godini, prema blagajničkom izvješću, DVD Kraljeva Velika imalo je ukupni prihod od 18.175 kuna, iz Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, a ukupni rashod 16.780 kuna. U ovoj godini planiraju ostvariti ukupno 28.000 kuna prihoda.

         Nakon usvojenih izvješća uručene su vatrogasne spomenice, priznanja za članstvo i rad u vatrogastvu. Za 10 godina rada spomenica je dodijeljena Ronaldu Artić, Leonardu Artić i Maji Milunić, a za 20 godina rada spomenicu je primio Vlado Mašunjac. Istu spomenicu dobile su i Marija Hubak, Karmela Hubak i Ana Hubak.

Spomenica za 30 godina vrlo aktivnog rada uručena je Danijelu Ribariću, a dobili su ju još Nikola Milovac i Robert Kušan. Za 40 godina u vatrogastvu spomenice su dodijeljene Stjepanu Crnko i Đuri Gostrecu.

Veliku pozornost, i divljenje, izazvalo je uručivanje spomenice za 60 godina aktivnog rada u vatrogastvu, koja je dodijeljena Jožefu Levsteku,. Spomenicu mu je uručio Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani.

Gosti iz 10-tak vatrogasnih društva, s kojima surađuju članovi DVD-a Kraljeva Velika, tijekom pozdravne riječi, pohvalili su rad kraljevčanskih vatrogasaca, kao i Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani. Na kraju je samo čestitke i pohvale za rad, uspješne nastupe i odazivanje na intervencije, u ime Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani i svoje, uputila Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani.

Zajedničko druženje nakon Skupštine, nastavljeno je uz večeru i zabavnu večer, za sve članove i goste DVD-a Kraljeva Velika.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”103″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content