• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VIJENCI, SVIJEĆE I MOLITVE U ČAST POBJEDONOSNE ‘OLUJE’ I DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Hrvatskom himnom i molitvama, cvijećem i svijećama prisjetila su se izaslanstva općine Lipovljani, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, i članovi mnogih drugih udruga općine Lipovljani, svih poginulih i umrlih branitelja, uz 20. obljetnicu pobjedonosne ‘Oluje’. Na mjesnom groblju u Lipovljanima, kod Velikog križa, u srijedu, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i na Dan hrvatskih branitelja odana je počast svim žrtvama domovinskog rata.

               Izaslanstvo općine Lipovljani, u kojem su bili Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, te općinski vijećnici Miroslav Horvat i Veljko Dalenjak, prvi su položili cvijeće i upalili svijeće, a potom su to učinili i čelnici UHDVDR-a, ogranak Lipovljani. Nakon toga su svijeće upalili i žrtvama se poklonili mnogobrojni članovi udruga općine Lipovljani. Zajedničku molitvu vodio je župnik Josip Bogović, a dio crkvenog zbora otpjevao je dvije pjesme.

Posebno nadahnute molitve za poginule hrvatske branitelje, domovinu Hrvatsku i boljitak svih stanovnika Hrvatske, izmolio je lipovljanski župnik Josip Bogović. Na kraju je blagoslovio žrtvu branitelja, uz zajedničku molitvu svih prisutnih. Tako se je još jednom, svečano i dostojanstveno, u Lipovljanima prisjetilo svih poginulih i umrlih branitelja u ratu za slobodu Hrvatske, te tijekom ‘Oluje’ najznačajnije pobjede, koja je izborena prije 20 godina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content