• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VESELIM PRIČAMA KROZ SVA GODIŠNJA DOBA, UČENICI I UČITELJI OBILJEŽILI DAN ŠKOLE

Dan Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, obilježen je ove godinu u okviru proslave Dana općine, škole i župe Lipovljani,  prigodnim programom u petak, 17. ožujka. Najprije su učenici obrađivali 20-tak školskih tema u radioničkom tipu učenja, a potom su održali raznovrsni pjevački i plesni program.         

                Sve učenike, učitelje i zaposlenike škole, roditelje i goste na svečanom programu, pozdravila je Mirjana Faltis, ravnateljica škole. Pozdravima se pridružio i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji je svima čestitao Dan škole, a posebno je čestitao najuspješnijim učenicima na ostvarenim odličnim rezultatima u školskim natjecanjima.

                Uz Dan škole, prigodnim nagradama, nagrađeni su učenici i njihovi učitelji – mentori za postignute uspjehe u natjecanju, za plasiranje na državne smotre i natjecanja, i za ostvarenE rezultate na županijskim natjecanjima. Proglašeni su još i najsportašica škole, najbolja učenica i najbolji učenik škole.                

Prve nagrade uručene su malim Piljenčanima. Učenici 2. i 3. razreda PŠ Piljenice plasirali su se na državnu smotru LiDraNo 2017. s lutkarsko scenskom igrom ‘Legenda o ljubavi’. Nagrađeni su Emilija Vrapček, Leona Golubić, Luka Prikratki, Viktorija Toš, Nika Bastalić i Iva Mujanić. Mentorica im je učiteljica Tatjana Dlouhi.

            Za plasman na državnu smotru nagrađen je i učenik 3. razreda Ivan Štrban, s recitacijom ‘Ah, ta ljubav’. Mentorica mu je učiteljica Sanja Budimir. Učenica 6. razreda Nikolina Letvenčuk nagrađena je za uspješnu fotografiju ‘Zvučna slika’, koja je predložena za državnu smotru LIK 2017. Mentorica je učiteljica Tomislava Franić.

            Nagrađeni su i učenici 7. razreda: Valentina Jambrišak, Dijana Matoš, Natalija Filipović i učenica 8. razreda Josipa Debeljak, svi za osvojeno 2. mjesto na vjeronaučnoj olimpijadi. Mentorica im je vjeroučiteljica Verica Razum Hrmo. Za uspjehe u biologiji nagrađen je Marko Pujić, i njegova mentorica učiteljica Valentina Jugović.

            Iz područja informatike i robotike nagrađeni su učenici 7. razreda: Filip Bilogravić, Pavel Ardan, Patrik Ovad, Fran Krunić, Petar Marković, Matej Šunjal i učenici 8. razreda: Marko Pujić, Ivan Škrak, Mateo Brkić i Leonardo Vitek. Mentorica je učiteljica Ivona Šakić.

Posebne nagrade dobili su najsportašica godine Gabriela Žabek, 8. razred, najučenik škole Florijan Rožić, 8. razred i najučenica škole Josipa Debeljak, 8.razred.

                Nakon podjela nagrada održan je raznovrstan i vrlo zanimljiv program učenika pod nazivom ‘Priče koje su ispričane u krošnjama lipa’. Pripremili su ga, uglavnom, učitelji nižih razreda osnovne škole. Plesalo se, pjevalo, recitiralo, zborno se pjevalo i sviralo. Kroz ples i pjesmu dočarana su sva četiri godišnja doba, a u izvedbama su uživali gledatelji, među kojima je najviše bilo roditelja učenika nižih razreda Osnovne škole.

                Svi goste i zaposlenici lipovljanske Osnovne škole, nakon programa, zajednički su se družili uz Dan svoje škole.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content