• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VEČER ZAHVALE ZA SVE VOLONTERE ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA’

Bez volontera, osoba koje dragovoljno i bez novčane naknade, rade na poslovima organizacije ‘Lipovljanskih susreta’, velike turističke i najveće manifestacije nacionalnih manjina u Hrvatskoj, ne bi bilo ni te trodnevne, vrlo popularne manifestacije. Zato svake godine, nakon održanih ‘Lipovljanskih susreta’ općinsko čelništvo pripremi večer zahvale volonterima ‘Lipovljanskih susreta’.

                Večer zahvale za volontere održano je u petak, 7. rujna. Prije večere, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zahvalio je svim volonterima ‘Lipovljanskih susreta’, kojih za svaku priredbu ima od 120 do 150. I ove godine oko 150 volontera tri dana bilo je angažirano na raznim poslovima i obvezama koje iziskuje tako složena i velika turistička i kulturna priredba.

                Stoga se je načelnik Nikola Horvat prije svega zahvalio svim volonterima. Poslije njih, riječi zahvale uputio je svim članovima Odbora ‘Lipovljanskih susreta’, te djelatnicima javnih radova koji su također obavljali poslove u organizaciji ‘Susreta’. Zahvalio se i zaposlenicima Općine Lipovljani, koji danima prije samih ‘Susreta’ rade na poslovima vezanim uz ‘Lipovljanske susrete’. Jednako tako i članovima ustanova i poduzeća u vlasništvu Općine Lipovljani, Narodne knjižnice i čitaonice i Komunalnih servisa, te svim volonterima iz lipovljanskih udruga koji značajno pomažu održavanju ‘Susreta’.

                Na ovogodišnjem ‘Lipovljanskim susretima’ bilo je puno sadržaja, a time i razloga da mnogobrojni turisti dođu u Lipovljane. Velik broj njih je i došao, no vrijeme je pokvarilo potpuni uspjeh manifestacije, posebno u nedjelju, 26. kolovoza kad je padala kiša. Većina programa se održava na otvorenom prostoru i to značajno utječe na posjet raznim programima. 

                Na kraju zahvale svim volonterima, za angažiranje na održavanju ‘Lipovljanskih susreta’, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Susreta’, pozvao je sve osobe koje to žele da se angažiraju kao volonteri ‘Susreta’ jer će iduće godine krajem kolovoza to biti deseti ‘Lipovljanski susreti’ od njihovog obnavljanja, inače 46. po redu, da nije bilo višegodišnjeg prekida priredbe. Bit će to ujedno i prilika da se još jednom stanovnici Lipovljana iskažu kao dobri organizatori i domaćini svim svojim gostima i svim izvođačima na ‘Lipovljanskim susretima’.

                Večer zahvale završila je uz zajedničko druženje i tamburaše.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content