• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Vatrogasno, zabavno i humanitarno Ivanje u Piljenicama

Ovogodišnje obilježavanje Ivanja u Piljenicama obilježeno je u humanitarnom i zabavnom ozračju kišne subote 2. 9. 2017. Zbog kiše je odgođena likovna kolonija kao i vatrogasne igre umjesto kojih je pripremljen vatrogasni kviz.
Ivanje je otvorio načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat kojemu su Piljenčani čestitali na novoosvojenom mandatu načelnika općine. Pri samom dolasku načelniku su spontano zapljeskale članice susjednih udruga žena.
Nositelj organizacije bio je DVD Piljenice uz pomoć Mlinarica i piljeničke mladeži, a financijsku potporu pružila je Turistička zajednica Općine Lipovljani i Mjesni odbor Piljenice.
Program je započeo KUD Banova Jaruga koreografijom koju je osmislila etnologinja iz Muzeja Moslavine Slavica Moslavac koja je ujedno bila i u prosudbenom povjerenstvu za izbor najboljeg bećarca . Druge dvije članice istog povjerenstva bile su Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika, i Ljubica Stublija ispred OMH Lipovljani. Prosudile su da je najbolji bećarac otpjevala Ljubica Jurković iz Udruge žena „Orhideje“ iz Stare Subocke.
U vatrogasnom kvizu natjecale su se članice udruga žena iz Piljenica, Nove i Stare Subocke, Janja Lipe i Lipovljana. Pobijedila je opet Ljubica Jurković koja se s Ivanja vratila s dva pehara za osvojeno 1. mjesto. (Najteže pitanje u kvizu bilo je kako se na hrvatskom jeziku kaže brentača.)
Da ivanjski gosti imaju veliko srce, potvrdila je i humanitarna tombola koja je rasprodana za nekoliko minuta. Prihod od tombole i doniranog zlatoveza odmah je uručen članici Mlinarica koja je oboljela od raka pluća. Humanitarnoj akciji priključili su se i slikari koji su donirali svoje slike, a Ogranak Matice hrvatske iz Lipovljana osigurao im je platna i boje: Jasna Mihalić (Novska), Marija Pukec Žigić (Popovača), Danijela Makoš Repaja (Kutina), Dubravko i Ankica Maleg (Novska), Zdenka Kokolek i Zdenka Grgurić (Kraljeva Velika) i Vlatka Vidiček-Dam (Kutina). Slike su podijeljene gostima i Piljenčanima koji su oboljeloj Mlinarici darovali veći prilog od 100 kn.
Nakon programa goste i Piljenčane zabavljali su Prijatelji tambura. (M.L.)

sdr
sdr
sdr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content